«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Μεϊμαράκη: «Δεν υπάρχει λόγος» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Μεϊμαράκη: «Δεν υπάρχει λόγος»

«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Μεϊμαράκη: «Δεν υπάρχει λόγος»
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολή που έχει λάβει ο πρόεδρο της ΝΔ, καθώς όπως του εξήγησε «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, με στόχο να υπάρξει μέσα στην ημέρα συνάντηση των δύο. Ωστόσο όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατάφερε να βρει τον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο και άφησε σχετικό μήνυμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα που, βάσει Συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. 

Μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Μεϊμαράκης θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα την παραδώσει με τη σειρά του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησε με άλλους 25 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τρίτη δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA