Συμπληρωματικά τιμολόγια από τα ιδιωτικά φροντιστήρια για τον ΦΠΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συμπληρωματικά τιμολόγια από τα ιδιωτικά φροντιστήρια για τον ΦΠΑ

Συμπληρωματικά τιμολόγια από τα ιδιωτικά φροντιστήρια για τον ΦΠΑ
Τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια και δηλώσεις ΦΠΑ για τιμολόγια που θα έχουν εκδοθεί από 20 Ιουνίου έως 16 Οκτωβρίου παρέχει σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου...
 
Σκοπός της απόφασης είναι να μην βγουν «παράνομα» τα εν λόγω εκπαιδευτήρια, καθώς έχει δοθεί ο απαραίτητος πολιτικός χρόνος στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα που παραμένει στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την επιβολή ΦΠΑ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

* Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για επίρριψη ΦΠΑ μπορούν να εκδοθούν έως 23 Οκτωβρίου. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για αρχικά στοιχεία με ημερομηνία έκδοσης από 20 Ιουλίου έως 16 Οκτωβρίου.

* Τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία καταχωρούνται στη δήλωση ΦΠΑ της φορολογικής περιόδου εντός της οποίας ο φόρος νόμιμα οφείλεται.

* Οι εν λόγω δηλώσεις ΦΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι αρχικές ή τροποποιητικές, υποβάλλονται έως 30 Νοεμβρίου σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ χωρίς επιβολή τόκου, προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Σημειώνεται ότι τυπικώς οι διατάξεις νομού για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με συντελεστή 23% ισχύουν κανονικά παρά το "πάγωμα" του μέτρου. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν εξέδωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμενόταν, με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΓΓΔΕ, παρατείνοντας την προθεσμία υπαγωγής στο καθεστώς ΦΠΑ έως τις 16 Οκτωβρίου. 
 
Έτσι όμως, οι επιχειρήσεις ήταν «ημι-παράνομες», αφού κανονικά έπρεπε να κόβουν τιμολόγια με ΦΠΑ βάσει του νομού, αλλά χάρη στην παράταση απέφευγαν τη σχετική υποχρέωση. Με την νέα απόφαση Σαββαΐδου, καλύπτονται μέσω υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA