Εύβοια: Αγανακτισμένος πολίτης κατήγγειλε Μπακογιάννη - Σπανό στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Αγανακτισμένος πολίτης κατήγγειλε Μπακογιάννη - Σπανό στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Εύβοια: Αγανακτισμένος πολίτης κατήγγειλε Μπακογιάννη - Σπανό στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Δείτε αποκλειστικά στο ΕviaZoom.gr την επίσημη καταγγελία που έκανε ο ιδιοκτήτης επιβατηγού δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου, Ευστάθιος Αρβανίτης προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, σε βάρος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανού...

Ο κωδικός καταγγελίας: 8377

"Για να δείτε πως δουλεύει ακόμα το κράτος της δεξιάς στην Στερεά Ελλάδα δεν έχει αλλάξει ακόμα τίποτα...

Ονομάζομαι Αρβανίτης Ευστάθιος και είμαι ιδιοκτήτης επιβατηγού δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου (ΤΑΧΙ) με αριθ. κυκλ. ΤΑΕ 2653 και έδρα τον Αγιο Γεώργιο Λιχάδος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Εύβοια: Αγανακτισμένος πολίτης κατήγγειλε Μπακογιάννη - Σπανό στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Ο Ευστάθιος Αρβανίτης...
 

Με τον ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82/τ.Α/10-4-2012) δίνεται η δυνατότητα μετατροπής των υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο, μετά από υποβολή σχετικής αίτησης στην αντίστοιχη Περιφέρεια (άρθρο 106 ν.4070/12). Συγκεκριμένα, εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους αδειοδοτήσεως, δημοσιεύεται πρόσκληση κάθε οικείου Περιφερειάρχη, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέων αδειών αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ ή για μεταβολή υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο να υποβάλλουν σχετική αίτηση. 

Στην πρόσκληση αυτή διευκρινίζεται ότι το εάν θα εκδοθούν νέες άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα είναι αυτές, θα προσδιοριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη που θα εκδοθεί μετά το πέρας της διαδικασίας εκδηλώσεως ενδιαφέροντος για απόκτηση άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
 

Επιπλέον, σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. οικΑ55214/4901/20-11-2013 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΑΔΑ:ΒΛ101-Ο2Χ) με θέμα «Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων κατά τον ν.4070/2012 όπως ισχύει», αναφορικά με θέματα αδειοδότησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων κατά τα άρθρα 85 και 106 του ν.4070/2012 όπως ισχύει και προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση ενός κοινού και ομοιόμορφου για όλες τις Περιφέρειες της χώρας χρονοδιαγράμματος εφαρμογής, ορίζεται το έτος 2015 ως το επόμενο έτος αδειοδότησης και, κατά συνέπεια, ο Ιανουάριος του έτους αυτού είναι ο μήνας εντός του οποίου - κατά τα οριζόμενα της παραγράφου 3 του άρθρου 106 του νόμου- θα δημοσιευτούν οι προσκλήσεις των οικείων Περιφερειαρχών με τις οποίες θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέων αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή για τη μετατροπή υφιστάμενων αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σε άλλο τύπο να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην αντίστοιχη Περιφέρεια.
 

Παρόλα αυτά και ενώ στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Μεταφορών έχουν δημοσιευτεί οι προσκλήσεις των άλλων Περιφερειών της Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχει προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες και έχει εκπνεύσει των προθεσμιών.
 

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, ακόμα και αν ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών Ε.Δ.Χ. έχει καλυφθεί με αποτέλεσμα να μην εκδοθούν νέες άδειες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει την υποχρέωση από τον νόμο (άρθρο 106 του ν.4070/12) να εκδώσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενης άδειας.
 

Εν όψει των δυσμενών οικονομικών και επαγγελματικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε και προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας αλλά και τις προδιαγραφές μεταφορών των κατοίκων της Περιφέρειας μας, θα περιμέναμε η διοίκηση να είναι πιο άμεση κι αποτελεσματική στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας. 

Η μόνη απάντηση που έλαβα είναι ότι την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Εύβοιας είναι ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου.
 

Παρ’ όλα αυτά, ο σχετικός νόμος είναι σε ισχύ από το 2012 και τρία χρόνια μετά δεν έχει εφαρμοστεί.
 

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα η Εύβοια έχει εγκαταλειφθεί. 

Προσπαθούμε, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, να επενδύσουμε στην εργασία μας, πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα. Αντί λοιπόν η διοίκηση να είναι με το μέρος των επαγγελματιών και των ανθρώπων που παλεύουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του τόπου τους, εφαρμόζοντας το νόμιμο δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος, όχι μόνο παρανόμως καταστρατηγεί τους ίδιους τους κανόνες που η ίδια θεσπίζει αλλά υπονομεύει τους πολίτες που προσπαθούν να αντισταθούν στην κρίση.
 

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η τελευταία Περιφέρεια που δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος στις 10-5-2015, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εντός είκοσι ημερών.
 

Δυστυχώς, η Διεύθυνση Μεταφορών Εύβοιας γίνεται γνωστή μόνο για περιστατικά διαφθοράς και κακοδιοίκησης. Σε δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τονίζεται ότι η νέα γενιά έχει απαλλαχθεί από τα βάρη και τις εξαρτήσεις του παρελθόντος και προωθεί νέες πρακτικές και νοοτροπίες. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν αποδεικνύεται αφού η διοίκηση αποφασίζει να εφαρμόζει νόμους που εξυπηρετούν μόνο μεγάλα συμφέροντα και όχι ψηφισμένους νόμους που δίνουν τη δυνατότητα και σε μεμονωμένους πολίτες να ασκήσουν το δικαίωμα στην εργασία. 

Η ολιγωρία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε άλλα συμπεράσματα, πλην της κακοδιοίκησης που θεωρώ δεδομένη."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA