Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας!

Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταγγέλλει τον βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας!
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ζητά την ποινική δίωξη του εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρήτας - Διαβάστε πως περιγράφει την καθημερινότητά του στις φυλακές...

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών, ζητά ο Χριστόδουλος Ξηρός, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε. Στην αναφορά του καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

Ειδικότερα, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Ο Χρ. Ξηρός τονίζει ότι οι αρμόδιοι των φυλακών τού απαγόρευσαν την τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες και για μία εβδομάδα δεν είχε ρεύμα στο κελί του. «Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», υπογραμμίζει και προσκομίζει γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
Πηγή: Newsit

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA