Πλαστικό χρήμα στις νέες επιχειρήσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πλαστικό χρήμα στις νέες επιχειρήσεις

Πλαστικό χρήμα στις νέες επιχειρήσεις
Με πλαστικό χρήμα θα γίνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές όλων των νέων επιχειρήσεων που θα συσταθούν από το 2016, ενώ παράλληλα το υποχρεωτικό καθεστώς θα ισχύσει και για δεκάδες κλάδους τηςελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζει σήμερα η «Κ», τελεί υπό την έγκριση των πιστωτών της χώρας και το προσεχές διάστημα -πιθανόν εντός του Νοεμβρίου- θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Προβλέπει κίνητρα για τις επιχειρήσεις, που θα φθάνουν ακόμη και στη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, δεδομένου ότι το υπουργείο θα έχει όλα τα στοιχεία εσόδων - εξόδων για κάθε χρήση, και ακατάσχετο λογαριασμό με άμεση πληρωμή του ΦΠΑ, χωρίς να απαιτείται υποβολή περιοδικής δήλωσης. Από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.

Στη λίστα της υποχρεωτικής χρήσης καρτών εντάσσονται μεταξύ άλλων γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στο νέο σύστημα. Οι περιοχές αυτές θα επιλεγούν με κριτήριο το ποσοστό φοροδιαφυγής και την τουριστική κίνηση. 


Για τους φορολογούμενους έχουν σχεδιαστεί κίνητρα τα οποία προβλέπουν κληρώσεις ακινήτων, δημιουργία αφορολόγητου ορίου, ακόμα και διάφορα δώρα από τις τράπεζες (ισχύουν και σήμερα). Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis.

Πηγή: Καθημερινή

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA