Έρευνες και στην Εύβοια για τους δύο Τζιχαντιστές που συνελήφθησαν | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έρευνες και στην Εύβοια για τους δύο Τζιχαντιστές που συνελήφθησαν

Οι δύο Τζιχαντιστές μπορεί να οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζει να ερευνά για τυχόν διασυνδέσεις και κινήσεις τους, σε διάφορες περιοχές της χώρας...

Προς το παρόν στα εγκληματολογικά εργαστήρια «σαρώνουν» ό,τι υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν προκειμένου να εντοπίσουν επαφές, διασυνδέσεις τυχόν αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφίσουν ενδεχόμενους στόχους ή επόμενες κινήσεις.

Παράλληλα γίνεται διερεύνηση των σημείων εισόδου και εξόδου των δυο ατόμων, καθώς και συγκεκριμένες ημερομηνίες μετακινήσεων τους, που ενδεχομένως έχουν καταγραφεί. Στο μικροσκόπιο τίθενται και οι επαφές τους.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά

Δεν θεωρείται τυχαίο ότι στην κατοχή τους βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσόν, όπως 6.400 κορώνες Σουηδίας , 1270 ευρώ, 600 δολλάρια και 3.600 λίρες Συρίας που όπως εκτιμάται ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα τους στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών και μια αυτοσχέδια ζώνη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες σαν και αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές - καμικάζι στις επιθέσεις τους.

Το κυριότερο στοιχείο ήταν ένα βίντεο που βρέθηκε στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να εκτοξεύει απειλές για τρομοκρατικά πλήγματα στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA