Προφυλακίστηκαν οι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης - Δήλωσαν αθώοι στον Ανακριτή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Προφυλακίστηκαν οι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης - Δήλωσαν αθώοι στον Ανακριτή (ΦΩΤΟ)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι συλληφθέντες τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης μετά την απολογία τους στον ανακριτή...

Ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή κατηγορούμενοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αναμένεται η απόφαση για το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο θα μεταφερθούν έως ότου οριστεί η δικάσιμος.

 

Κατά την είσοδό τους στο δικαστικό μέγαρο, ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και καταδικασθείς προ δεκαετίας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, είχε χαμηλωμένο το κεφάλι αποφεύγοντας την οπτική επαφή με τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, ενώ ο συγκατηγορούμενός του ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, εισήλθε με φαινομενική ηρεμία και με το κεφάλι ψηλά.
Προφυλακίστηκαν οι “τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης”: `Είμαστε τουρίστες, όχι τρομοκράτες`Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις και τρομοκρατία και δήλωσαν αθώοι. Στην απολογία τους μάλιστα αποκήρυξαν την τρομοκρατία, δηλώνοντας ότι πιστεύουν στο ειρηνικό Ισλάμ.

Όσον αφορά στα δύο μαχαίρια και τον αορτήρα πολεμικού όπλου που έφεραν στις αποσκευές τους υποστήριξαν ότι τα δύο πρώτα τα αγόρασαν (χωρίς απόδειξη), ως σουβενίρ κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, ενώ ο αορτήρας είναι μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν για τη διαβίωσή τους στη φύση, μία συνήθη για τους ίδιους δραστηριότητα.

Τέλος υποστήριξαν ότι είναι φίλοι και επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό. Στην Αθήνα αφίχθησαν αεροπορικώς πριν από περίπου 10 ημέρες . Μέχρι και την Πέμπτη που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, παρέμεναν στην Αθήνα και κινήθηκαν περιφερειακά της πρωτεύουσας πάντα ως τουρίστες.

Τους δύο άνδρες εκπροσώπησε αυτεπαγγέλτως διοριζόμενος συνήγορος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Πληροφορίες: Protothema, Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA