Δήμος Χαλκιδέων: Καταγγελία και αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων για το ταξίδι στην Λειψία της Γερμανίας - «Δεν υπήρξε καμία διαφανή διαδικασία» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Χαλκιδέων: Καταγγελία και αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων για το ταξίδι στην Λειψία της Γερμανίας - «Δεν υπήρξε καμία διαφανή διαδικασία»

Δήμος Χαλκιδέων: Καταγγελία και αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων για το ταξίδι στην Λειψία της Γερμανίας - «Δεν υπήρξε καμία διαφανή διαδικασία»
Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων για το ταξίδι του δημάρχου και των υπόλοιπων μελών του Δήμου στην Λειψία της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος «Green City I. H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»,...

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Καραμάντουλας και ο γεν. γραμματέας Γιάννης Παππάς:

 

Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων καλωσορίζει το Δήμαρχο που επέστεψε στα καθήκοντα του.. δυστυχώς όμως από ότι διαβάζουμε με απόψεις ιδιωτικοποιήσεων του Δημόσιου τομέα που για χρόνια υπηρετούσε και υπηρετεί χωρίς βέβαια να τονίζει ότι η μεγαλύτερη διαφορά Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι το κέρδος… επίσης καταγγέλλουμε τον τρόπο επιλογής του προσωπικού που παρακολούθησε το πρόγραμμα «Green City I. H ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», στην Λειψία της Γερμανίας, χωρίς όμως καμία διαφανή διαδικασία για τα κριτήρια επιλογής, όπως θα ήταν λογικό, μιας και υπήρξαν αιτήσεις για το ποιοι θέλουν να συμμετέχουν.

Ο λόγος λοιπόν συμμετοχής τους ή όχι θα έπρεπε να τους γνωστοποιηθεί καθώς και η επιλογή τους, αντί να γίνεται σε (σκοτεινούς) τοίχους γραφείων να είχε την διαφάνεια που αρμόζει…

Στην Ελλάδα λοιπόν ζούμε.. και αντί να είμαστε πρεσβευτές της Δημοκρατίας και της αξιοκρατίας δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν τα καταφέραμε.

Εκτός λοιπόν από ιδιωτικοποιήσεις στη Γερμανία δεν μας είπε κανείς για τον τρόπο που η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται, για τις συνθήκες εργασίας ,τα ωράρια των εργαζομένων της αποδοχές τους το μηχανολογικό εξοπλισμό και τέλος πάντων όλα αυτά τα οποία πάντα προσπερνάμε γιατί δεν βολεύουν… Αν θέλουμε να γίνουμε γερμανοί ας φροντίσουμε όλοι μας, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να μην υποφέρουν από την δυσοσμία, τις μολυσματικές ασθένειες όπως ηπατίτιδα κ.α. και να μην πεθαίνουν στα 60 αντί να παίρνουν σύνταξη.

Στην Ελλάδα λοιπόν ζούμε ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα και ας φροντίσουμε από σήμερα, βήμα βήμα και όλοι μαζί τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων εύχεται:

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA