Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου πραγματοποίησε την Τρίτη 19 και την Παρασκευή 22 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Δημήτρη Βουρδάνο.

Αρχικώς επισκέφτηκαν το δήμαρχο Αθανάσιο Μπουραντά, όπου παρουσία των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, τον ενημέρωσαν για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις και ζητήματα προς επίλυση. 

Επισημάνθηκαν οι μεγάλες κοινές προτεραιότητες Περιφέρειας και Δήμου σε σχέση με το διαμήκη και οριζόντιο οδικό άξονα της Εύβοιας και συγκεκριμένα οι παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, καθώς και ο δρόμος Λέπουρα - Στόμιο που θα οδηγεί στο νέο λιμένα Κύμης. 

Η μελέτη για το συγκεκριμένο δρόμο μεταφέρθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας, οπότε θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και σύντομα να ολοκληρωθεί. Ακόμη, επισημάνθηκε η ανάγκη επανεκκίνησης του φράγματος Μανικίων και τα ζητήματα βλαβών του υφιστάμενου οδικού εθνικού και επαρχιακού δικτύου, τα οποία θα αντιμετωπισθούν το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από δύο έργα συντήρησης οδικού δικτύου Κεντρικής Εύβοιας συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. 
Εξάλλου, ήδη εκτελούνται ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης, η οδός Ζάρακες - παραλία Αλμυροποτάμου, το ΣΧΟΑΠ Δυστίων, το κλειστό γυμναστήριο Αλιβερίου, τα δύο έργα πρόσβασης προς το Μετόχι από Στρόπωνες και από Κύμη, καθώς επίσης και η μελέτη προστασίας παράκτιας ζώνης Πλατάνας. Άμεσα, δε, ξεκινούν το έργο συντήρησης του Κέντρου Υγείας Αλιβέριου, η μελέτη καθορισμού αιγιαλού στην Πλατάνα, η γεωτεχνική και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και τέλος οι διακοπείσες μελέτες διευθέτησης των χειμάρρων Μανικιάτη, Αλιβερίου και Αυλωναρίου.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: "Στο μεγαλύτερο γεωγραφικά Δήμο της Εύβοιας οι ανάγκες είναι τεράστιες. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα, ο μόνος τρόπος να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος από αυτές είναι η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και η ιεράρχηση προβλημάτων και προτεραιοτήτων από τους πολίτες προς τις διοικήσεις. Ακόμη, η ισορροπία ανάμεσα στα μικρά καθημερινά ζητήματα και στις μεγάλες στρατηγικές επιδιώξεις και βέβαια η ειλικρινής αντιμετώπιση των ανθρώπων και των προβλημάτων. Σε αυτούς τους άξονες κινείται η δράση και οι επιδιώξεις μας και είμαστε ευτυχείς να βρίσκουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια το Δήμο και την τοπική κοινωνία. Άλλωστε, κοινός στόχος όλων μας είναι μόνο η καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας."

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ