Το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Για τα Ιεροσόλυμα αναχώρησε νωρίς το πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο...

Το αναστάσιμο φως υπολογίζεται ότι θα φτάσει στην Αθήνα στις 18:00 και θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα.

Μήνυμα ανθρωπιάς και ψυχικής ανάτασης, με ιδιαίτερη αναφορά στο δράμα των προσφύγων που βρίσκουν «κλειστές πόρτες», απηύθυνε η Ορθόδοξη Εκκλησία την Μεγάλη Παρασκευή, κατά την κορύφωση του θείου δράματος.

Ο συμβολισμός του Πάσχα είναι η νίκη της ζωής κατά του θανάτου μέσα σε ένα κόσμο βίας και πολέμων, που γίνονται μάλιστα εν ονόματι της θρησκείας, διαμήνυσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αδιέξοδες χαρακτήρισε τις σκοπιμότητες των ισχυρών της Γης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, και εξήρε το μεγαλείο ψυχής του ελληνικού λαού.

Ο λαός μας στάθηκε όρθιος παρά τις εξαιρετικά αντίξοοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις των τελευταίων ετών, ενώ στέκεται αρωγός στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας – αυτό είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία, δήλωσε από τα Ιεροσόλυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετέχει στην ελληνική αποστολή για την παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA