Αποστόλου: «Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Αποστόλου: «Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ»

Δεν επιβαρύνεται από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «πάνω από το 95% δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ»...

Ο Β. Αποστόλου σημειώνει, επίσης, ότι ο πρωτογενής τομέας τυγχάνει μιας μεταχείρισης, η οποία στηρίζει την ιδιαιτερότητά του, καθώς, στο επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο.

Ας δούμε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:


«Κύριε Αποστόλου πόσο εντέλει επιβαρύνονται οι αγρότες από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού νόμου;

Θα έλεγα ότι από τη συγκεκριμένη διαδικασία, όχι απλά βγαίνει αλώβητος ο αγροτικός χώρος, αλλά τυγχάνει μιας μεταχείρισης, η οποία στηρίζει την ιδιαιτερότητά του. Πόσω μάλλον όταν θέλουμε την επομένη της αξιολόγησης να προχωρήσουμε στο μεγάλο βήμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπου ο αγροτικός χώρος πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Το είπα αυτό, γιατί ο συνδυασμός μεταξύ ασφαλιστικού και φορολογικού ήταν ζητούμενο από τον αγροτικό χώρο από τις κινητοποιήσεις και έγινε αποδεκτό. Και μάλιστα, κατά τέτοιο τρόπο που το αφορολόγητο που διασφαλίσαμε για τον αγροτικό χώρο, είναι γύρω στα 9.100 ευρώ για μια μέση οικογένεια με 2 παιδιά, όπου αν προσθέσουμε και περίπου το 50% των ενισχύσεων- γύρω στις 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο, φθάνει στα 11.000 ευρώ.

Ουσιαστικά πάνω από το 55% του αγροτικού κόσμου δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ την επομένη της συμφωνίας. Και βέβαια το λέω αυτό, είτε ίσχυε η συμφωνία του Ιουλίου, όπου θα είχαμε 20% και 26% από πρώτο ευρώ ή αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα 13% από το πρώτο ευρώ. Άρα, λοιπόν, βγαίνει κερδισμένος ο αγρότης, διότι απαλλάσσεται ουσιαστικά της φορολόγησης.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, τυγχάνει και διαφορετικής μεταχείρισης, διότι το ασφαλιστέο του εισόδημα έχει ως σημείο αναφοράς το 70% του βασικού μισθού του ανειδίκευτου μισθωτού εργάτη. Και ταυτόχρονα, με μια σταδιακή κατανομή της εξομοίωσης με την αναγκαιότητα για υπηρέτηση των ασφαλίστρων που αφορούν στην σύνταξη, την εστία και βεβαίως και την υγεία, καταλήγει το 2022 να έχει μια επιβάρυνση, η οποία είναι μικρότερη, κατά πολύ μικρότερη από το ποσό του φόρου που απαλλάσσεται μέσα από το αφορολόγητο εισόδημα που σας είπα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το χώρο και επιπλέον θα έλεγα ότι τυχαίνει να είναι και ο μοναδικός χώρος που ασχολείται με επιχειρηματική δραστηριότητα και συγκεκριμένο αφορολόγητο ποσό. Άρα, λοιπόν, αυτό που είπα, αν το συνδυάσουμε και με τη διασφάλιση μιας κατώτατης εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, στην οποία θα προστίθεται η ανταποδοτικότητα του ασφαλίστρου που θα πληρώνει, οπότε θα καταλήγει σε μια σύνταξη η οποία θα ξεπερνά ανάλογα με το ασφάλιστρο τα 500 τα 600 ευρώ και πάνω. Κλείνω, λοιπόν, λέγοντας ότι όντως ήταν ιστορική μέρα που ψηφίστηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ