Εύβοια: Έκθετοι Σπανός και Μπακογιάννης! Η Περιφέρεια Αττικής εντόπισε τη σαλμονέλα στη παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Εύβοια: Έκθετοι Σπανός και Μπακογιάννης! Η Περιφέρεια Αττικής εντόπισε τη σαλμονέλα στη παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»

Εύβοια: Έκθετοι Σπανός και Μπακογιάννης! Η Περιφέρεια Αττικής εντόπισε τη σαλμονέλα στη παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»
Η Περιφέρεια Αττικής εξέθεσε απεριόριστα Κώστα Μπακογιάννη, Φάνη Σπανό και συνάμα τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας, στην υπόθεση με την σαλμονέλα που εντοπίστηκε την Τετάρτη (11-05-2016) σε παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ» που εδρεύει στον Οξύλιθο Εύβοιας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν...

Υποτίθεται ότι οι έλεγχοι θα έπρεπε να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ωστόσο ο ΕΦΕΤ αποκάλυψε πως το παθογόνο βακτήριο στο συγκεκριμένο προϊόν εντοπίστηκε και ανιχνεύθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ.
Το EviaZoom.gr επικοινώνησε την Τετάρτη (11-05-2016) με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό, ο οποίος το μόνο που απάντησε, είναι πως δεν έχει γνώση επί του θέματος.

Το κομικοτραγικό της υπόθεσης είναι οτι στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπάρχει ανάρτηση που αναφέρει πως η Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την λήψη μέτρων σε θέματα δημόσιας υγιεινής, την επιβολή κυρώσεων, την έκδοση γνωματεύσεων για τη χορήγηση αδειών όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και στην εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Εύβοιας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής θα συνεχίσει τους ελέγχους στην Εύβοια με σκοπό την ασφάλεια των τροφίμων για την προστασία των πολιτών.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την σαλμονέλα που εντοπίστηκε στη παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»:

Το παθογόνο βακτήριο σαλμονέλα (Salmonella spp) σε προϊόν κρέατος διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ...

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «EVIA FARM κεμπάπ πολίτικο ελληνικής επεξεργασίας», συσκευασμένο, με ημερομηνία παραγωγής: 23.11.2015, αριθμό παρτίδας Lot No: 327 και ημερομηνία λήξης: 22.11.2016. Η εταιρεία παραγωγής είναι η «EVIA FARM ΑΒΕΕ», Οξύλιθος Κύμης, Εύβοια.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Εύβοια: Προσοχή! Αποσύρεται παρτίδα κεμπάπ με σαλμονέλα της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ