Η απίθανη απάντηση της Π.Ε. Εύβοιας για την σαλμονέλα που εντοπίστηκε σε προϊόν της EVIA FARM - «Το μικρόβιο της σαλμονέλας δεν μολύνει τον άνθρωπο» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Η απίθανη απάντηση της Π.Ε. Εύβοιας για την σαλμονέλα που εντοπίστηκε σε προϊόν της EVIA FARM - «Το μικρόβιο της σαλμονέλας δεν μολύνει τον άνθρωπο»

Δείτε την απίθανη απάντηση που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την σαλμονέλα που βρέθηκε σε παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»...

Όπως θα δείτε, στην προσπάθεια τους να υποβαθμίσουν το γεγονός, δεν διστάζουν να διαψεύσουν μέχρι και τον ΕΦΕΤ, ο οποίος ήδη έχει αποσύρει το συγκεκριμένο προϊόν και καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), έρχονται και τονίζουν στην ανακοίνωση, πως από τους μέχρι σήμερα αυτοελέγχους των παραγομένων προϊόντων και σφαγίων δεν έχει απομονωθεί σαλμονέλα (!) αναφέροντας παράλληλα ότι το μικρόβιο της σαλμονέλας καταστρέφεται σε θερμοκρασία 66o C με αποτέλεσμα το ψημένο προϊόν να μην μολύνει τον άνθρωπο. (!)

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός απάντησε στο EviaZoom.gr πως υπεύθυνος για τους συγκεκριμένους ελέγχους είναι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συνάμα η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Εύβοιας, Επίσης μας ανέφερε πως θα εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση που προαναφέραμε.

Δείτε αυτούσια την απίθανη ανακοίνωση:
 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την απομόνωση σαλμονέλλας σε προϊόν της EVIA FARM.

Σχετικά με το περιστατικό παρουσίας σαλμονέλλας σε προϊόν «κεμπάπ πολίτικο» της εταιρείας ΕVIA FARM που εδρεύει στον Οξύλιθο της Κύμης έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η ανωτέρω εταιρεία παραγωγής προϊόντων κρέατος λειτουργεί εγκατάσταση σφαγείου και μονάδα επεξεργασίας κρέατος και εφαρμόζει σύστημα HACCP για τον έλεγχο των παραγομένων προϊόντων κρέατος.

Από τους μέχρι σήμερα αυτοελέγχους των παραγομένων προϊόντων και σφαγίων δεν έχει απομονωθεί σαλμονέλλα. Η απουσία σαλμονέλλας έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημο έλεγχο που έχει διενεργήσει πρόσφατα η κτηνιατρική Υπηρεσία.

Κατά τη λειτουργία του σφαγείου παρευρίσκεται πάντα επίσημος κτηνίατρος ο οποίος διεξάγει κρεοσκοπικό έλεγχο στα σφάγια πρίν δοθούν στην κατανάλωση.

Το ληφθέν δείγμα αποτελείτο από πέντε υπομονάδες και ο παθογόνος παράγοντας απομονώθηκε στη μία υπομονάδα. 
Το προϊόν «κεμπάπ πολίτικο» καταναλώνεται αφού ψηθεί στους 180O C. Το μικρόβιο της σαλμονέλλας καταστρέφεται σε θερμοκρασία 66o C με αποτέλεσμα το ψημένο προϊόν να μην μολύνει τον άνθρωπο.

Η νομοθεσία εθνική και κοινοτική για λόγους ασφαλείας απαγορεύει τη διάθεση στην κατανάλωση προϊόντων που έχουν επιμολυνθεί από σαλμονέλλα για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση από το χειρισμό του νωπού προϊόντος.

Τα καταστήματα στα οποία έχει διατεθεί το προϊόν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα να αποσύρουν το προϊόν και να το επιστρέψουν στην παραγωγό εταιρεία για καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης EVIA FARM δεν έχουν εντοπισθεί προβλήματα στην ασφάλεια των προϊόντων της.

Κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Κτηνιατρική Υπηρεσία στις 12-5-2016 στην εγκατάσταση της εταιρείας δεν ανευρέθηκε ποσότητα της ύποπτης παρτίδας.

Πέραν των ελέγχων που διενεργούνται κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ζωϊκής προέλευσης οι κρατικοί έλεγχοι διενεργούνται και στα σημεία πώλησης των προϊόντων ώστε να διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο η Δημόσια Υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Εύβοια: Έκθετοι Σπανός και Μπακογιάννης! Η Περιφέρεια Αττικής εντόπισε τη σαλμονέλα στη παρτίδα κεμπάπ της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»

Εύβοια: Προσοχή! Αποσύρεται παρτίδα κεμπάπ με σαλμονέλα της εταιρείας «EVIA FARM ΑΒΕΕ»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ