Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Άρμα Φύλλων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Άρμα Φύλλων (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισε την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η ιστορική ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, με πληθωρική συμμετοχή ευσεβούς Λαού του Θεού, προεξάρχοντος στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες ετελέσθησαν ανήμερα της πανηγύρεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου...

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Χαλκίδας, στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Ηγούμενος Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας, συμμετεχόντων και πατέρων - αδελφών της Ιεράς Μονής, ενώ ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συλλειτουργούντος του Ηγουμένου π. Χριστοδούλου και πατέρων - αδελφών της Ιεράς Μονής, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε εξαιρετικά Χορός μαθητών της Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.
Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία πολλοί χριστιανοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον περίβολο της Ιεράς Μονής, την οποία συνόδευσαν καβαλάρηδες με τα άλογά τους, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, άγημα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνας και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «Τ’ Αλωνάκι» και πλήθος κόσμου.
Μετά την επιστροφή της Λιτανείας, εψάλη η Αρτοκλασία και ευλογήθηκε το φαγητό – πανηγύρι, το οποίο προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων και προσεφέρθη σε όλους τους πανηγυριστές, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην «διπλή χαρά» της Ανάστασης και της Εορτής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.
Τέλος, πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος προσέφερε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον εγκαταβιούντα στην Ιερά Μονή και έχοντα την ευθύνη της τελέσεως των καθημερινών ιερών Ακολουθιών και των Θείων Λειτουργιών, π. Χριστοφόρο Παπαθανασίου, του λαού εκφράζοντος το σύμψηφό του βροντοφωνάζοντας το «ΑΞΙΟΣ»!

Μετά την Απόλυση και την διανομή του Αντιδώρου, έξω από την αυλή της Ιεράς Μονής έλαβε χώρα το «Χοροστάσι του Αη-Γιώργη», προεξαρχόντων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι», τα οποία αναβίωσαν παλαιά παράδοση των κατοίκων της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου, πού ευλαβούνται υπερβαλλόντως τον Άγιο Γεώργιο και μοιράζονται της λύπες και τις χαρές τους όλοι μαζί στην αυλή του Αγίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ