Η συμφωνία με την Τουρκία στη συνάντηση Τσίπρα – Σάδερλαντ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Η συμφωνία με την Τουρκία στη συνάντηση Τσίπρα – Σάδερλαντ

Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των κ.κ. Τσίπρα και του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου...

«Το θετικό είναι πως υπάρχει μια συμφωνία που η κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει» σημείωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση από πριν δύο μήνες», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι παραμένει η «ανάγκη για τη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Έχουμε σχεδόν 56.000 πρόσφυγες παγιδευμένους στην Ελλάδα και θέλουμε να τους παρέχουμε βοήθεια, παροχές και την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους».

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, και η σημασία της άμεσης και πλήρους εφαρμογής του μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Σάδερλαντ ανέφερε επίσης ότι «η κατάρρευση της Συνθήκης Σέγκεν είναι μια οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς ΕΕ, οπότε τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη».

Ο ειδικός απεσταλμένος εξέφρασε την αναγνώρισή του στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των πολιτών για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Αναφέρθηκε επίσης στη διαθεσιμότητα των Ηνωμένων Εθνών για ανάληψη ενεργούς ρόλου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιδειχθεί αποφασιστικότητα από τη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ