Τσίπρας στο υπουργικό: Σηκώστε τα μανίκια! Αλλαγές στον εκλογικό νόμο και αναθεώρηση του Συντάγματος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τσίπρας στο υπουργικό: Σηκώστε τα μανίκια! Αλλαγές στον εκλογικό νόμο και αναθεώρηση του Συντάγματος

Για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης έκανε λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ρύθμιση για τις offshore...

Επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν ως όριο την πραγματικότητα, προσθέτοντας «η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης».
 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν «φθάσαμε στο δια ταύτα», τότε «άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και τρέχουν ακόμα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
 
«Στα ζητήματα ηθικής, μακάρι να επενδύει η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί είναι και στο τελευταίο πολίτη ευκρινής η διαφορά της μέρας με τη νύχτα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Κεντρική επιδίωξη στην προσπάθεια μας το επόμενο διάστημα, είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο και προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με προστασία της εργασίας και των μισθών και όχι δια της συντριβής τους στο βωμό του αχαλίνωτου κέρδους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Κάλεσε την κυβέρνηση να λειτουργεί βάσει τριών κεντρικών προτεραιοτήτων που "καθοδηγούν το έργο μας" και συγκεκριμένα:
 
-Την κοινωνική προστασία.
 
-Την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας.
 
-Την δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών αλλά και των ωφελημάτων.

Η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η κατάθεση νομοσχεδίων για την Κοινωνική Οικονομία, για το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Συμβάσεων, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και αλκοολούχων ποτών, για τα δημόσια έργα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης των έργων, την παρακολούθηση τους και το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης των διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα, καθώς και η ψήφιση νόμου για την "οικειοθελή αποκάλυψη", δηλαδή "την τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν όλοι όσα απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν και να αποδώσουν αυτό που τους αναλογεί στο ελληνικό δημόσιο" περιλαμβάνονται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Στις αναγκαίες θεσμικές τομές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι η φύση των παρεμβάσεων αυτών προϋποθέτει διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης και συναινέσεων.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση ανοίγει την συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύσταση ομάδας εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA