Βόρεια Εύβοια: Η πυροσβεστική διέψευσε τον Βαγγέλη Αποστόλου που δήλωσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βόρεια Εύβοια: Η πυροσβεστική διέψευσε τον Βαγγέλη Αποστόλου που δήλωσε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και μάλιστα πλησιάζει επικίνδυνα την κωμόπολη της Λίμνης...

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Παρά το γεγονός ότι η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται αμείωτη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Εύβοια, δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η «φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα».

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την πυροσβεστική υπηρεσία που κάνει λόγο για ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.
  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA