Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που έπεσε νεκρός στη μεγάλη φωτιά της Βοιωτίας - Φώναξε «δεν είμαι καλά» και σωριάστηκε στο έδαφος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που έπεσε νεκρός στη μεγάλη φωτιά της Βοιωτίας - Φώναξε «δεν είμαι καλά» και σωριάστηκε στο έδαφος!

Ο πυροσβέστης Ευάγγελος Πάνος από την Αμφίκλεια κατέρρευσε την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο Παρόριo Βοιωτίας - Θρήνος στο πυροσβεστικό σώμα - Δείτε τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις του Βαγγέλη Αποστόλου και Κώστα Μπακογιάννη...

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (14-08-2016), ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Nοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Ο αρχιπυροσβέστης του τμήματος της Αμφίκλειας και «κολλητός» φίλος του άτυχου πυροσβέστη μίλησε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη. «Είχαμε σβήσει τη φωτιά, όταν μου φώναξε δεν είμαι καλά. Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος. Έτρεξα από πάνω του, έπιασα τον σφυγμό του και άρχισα να του κάνω μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά μάταια. Το παλικάρι είχε φύγει».

Όπως λέει ο αρχιπυροσβέστης, ο άτυχος συνάδελφος και φίλος του, που υπηρετούσαν μαζί από το 2000, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του. «Τη βάρδια την ξεκινήσαμε μαζί. Δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο -ότι δηλαδή πονάει κάπου ή ότι δεν αισθάνεται καλά. Ούτε είχε πει ποτέ ότι έχει κάτι η υγεία του, εκτός βέβαια αν είχε κάτι και μας το είχε κρύψει».

Ο 49χρονος δεν είχε οικογένεια, ενώ ζούσε με τα δυο του αδέλφια και τους γονείς του. 

Συλλυπητήρια Βαγγέλη Αποστόλου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την κάτωθι δήλωση:

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αποδείχτηκε και πάλι φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας και αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας.

Συλλυπητήρια Κώστα Μπακογιάννη

Σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνος, έχασε τη ζωή του.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA