Αυθαίρετα: Μείωση προστίμων – Αλλαγές και στις μεταβιβάσεις κληρονομιάς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αυθαίρετα: Μείωση προστίμων – Αλλαγές και στις μεταβιβάσεις κληρονομιάς

Ανατροπές και στους πλειστηριασμούς ακινήτων φέρνει η τακτοποίηση αυθαιρέτων - Με τη νέα ρύθμιση που έρχεται από τον Οκτώβριο καμία μεταβίβαση δε θα γίνεται εάν δεν έχουν τακτοποιηθεί πρώτα οι αυθαιρεσίες...

Πάνω από 40% θα ειναι τελικά φθηνότερη η νομιμοπόίηση ολων των αυθαιρέτων καθώς οι μειώσεις των προστίμων συνδυάζονται με τις μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές. Η μείωση μπορεί να φτάσει το 50 και 60% αν η δήλωση τακτοποίησης γίνει μέσα στο πρώτο ή δεύτερο εξάμηνο από την ισχύ του νέου νόμου και μπορούν να την εκμεταλλευτούν και οσοι βρίσκονται τώρα σε τακτοποίηση.

-Υπέρβαση 50 τετραγωνικών σε κύρια και μοναδική κατοικία κατασκευής του 2005 σε περιοχή που μειώθηκαν κατα 150 ευρώ οι αντικειμενικές τιμές νομιμοποιείται με 3000 ευρώ από 5175 πριν.

-Υπέρβαση 100 τετραγωνικών σε κατασκευή του 1990 ,δεύτερης κατοικίας του, εντός σχεδίου σε περιοχή που μειώθηκαν που μειώθηκαν κατα 300 ευρώ οι αντικειμενικές νομιμοποιείται με 7020 ευρω από 11.520.

-Κύρια και μοναδική κατοικία 80 τετραγωνικών εκτός σχεδίου κατασκευής του 2006 νομιμοποιείται με 5616 ευρώ από 9792.

-Αυθαίρετο εξοχικό 120 τετραγωνικών του 1998 νομιμοποιείται με 9330 ευρω από 17.625.

Ο νέος νόμος εκτός από τις ανατροπές στις κληρονομιές, αλλάζει και τα δεδομένα στους πλειστηριασμούς, αφού ό,τι εκποιείται και έχει πολεοδομικές παραβάσεις δεν μπορεί να μεταβίβαστεί αν δεν τακτοποιηθεί.

Οι άνεργοι και οι δικαιούχοι επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούν να μεταβιβάσουν το αυθαίρετό τους, εφόσον το δηλώσουν, ακόμα και στο διάστημα που δεν θα πληρώνουν το πρόστιμο νομιμοποίησης.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA