ΚΚΕ: «Ψιλοπράγματα» κατά την Κομισιόν οι μεγάλες καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΚΚΕ: «Ψιλοπράγματα» κατά την Κομισιόν οι μεγάλες καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια

Ψιλοπράγματα... στην ουσία θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ...

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Τα 25.000 στρέμματα πευκοδάσους και οι άνεργοι πλέον ρετσινοπαραγωγοί φαίνεται πως δεν συνιστούν σημαντική απώλεια για την ΕΕ, ώστε να ασχοληθεί μαζί τους, πολύ περισσότερο και να τους αποζημιώσει. Το γεγονός, επίσης, ότι όπως αναφέρεται στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι σήμερα οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτηση, φανερώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκε καν στον κόπο να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την ΕΕ από κονδύλια που είναι πολλαπλά πληρωμένα από τον ελληνικό λαό μέσα από τους λεγόμενους "ίδιους πόρους".

Η ΕΕ, επίσης, χωρίς περιστροφές απορρίπτει την αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών, όπως και των ρετσινοπαραγωγών από το "Ταμείο Αλληλεγγύης" και τα άλλα Περιφερειακά Ταμεία. Βέβαια, την ίδια στιγμή "επιλέξιμα" θεωρούνται τα κονδύλια που αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους οποίους προορίζονται αυτήν την περίοδο αμέτρητα δισ. ευρώ, όπως από το πακέτο Γιούνκερ, το ΕΣΠΑ, τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης κ.λπ.

Στην απάντησή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επίσης, παραδέχεται ότι ακόμα κι αν τελικά αποζημίωνε η ΕΕ τους πληγέντες, θα επρόκειτο τελικά για ψίχουλα, ενώ την ίδια ώρα ψεύδεται, αφού ισχυρίζεται ότι οι αποζημιώσεις της "δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την απώλεια εισοδήματος ή τις ζημιές που καλύπτονται από την ασφάλιση του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)", γιατί είναι γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ όταν, αν κι εφόσον αποζημιώνει, αφορά ελάχιστα και ελάχιστους σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων όσοι πλήγηκαν από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια και την άμεση κάλυψη των χρόνιων τραγικών ελλείψεων σε σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, προσωπικό και υποδομές, στέκεται στο πλευρό των ρετσινοπαραγωγών και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA