Ρουβίκωνας: «Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθει ο Μητσοτάκης στα Εξάρχεια, αλλά πώς θα φύγει» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ρουβίκωνας: «Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθει ο Μητσοτάκης στα Εξάρχεια, αλλά πώς θα φύγει»

Με τη φράση «το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...» καταλήγει το κείμενο που ανήρτησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και με το οποίο απευθύνεται στον Πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή την φράση του σε πρόσφατη συνέντευξή του «θα τελειώσω τα Εξάρχεια σε ένα μήνα»...

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κέιμενο.

«Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...» καταλήγει το κείμενο.

Πληροφορίες: ΑΝΤ1

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA