Τραγωδία στο 49ο Ράλι της ΔΕΘ: Νεκρός θεατής που παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Τραγωδία στο 49ο Ράλι της ΔΕΘ: Νεκρός θεατής που παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Θεατής, πρώην οδηγός αγώνων, που παρακολουθούσε την ειδική διαδρομή Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης, του 49ου Ράλι της ΔΕΘ, σκοτώθηκε, όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του...

Πρόκειται για τον 47χρονο βιβλιοπώλη Μιχάλη Τεξακαλίδη παλαιό οδηγό σε ράλι, από το Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρακολουθούσε την εξέλιξη της πρώτης ειδικής διαδρομής στον δρόμο Παλαιοχωρίου Πολυγύρου, από όχι ενδεδειγμένη θέση δίπλα από το κατάστρωμα του δρόμου, όταν το αυτοκίνητο Μιτσουμπίσι Λάνσερ, Νο1 του ράλι με οδηγό τον Γιώργο Φιλιππίδη 39 ετών, και συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα 51 ετών από την Αθήνα, εξετράπη της πορείας του με έξοδο από την διαδρομή και έπεσε πάνω στον άτυχο θεατή, που τραυματίστηκε σοβαρά και κατά την μεταφορά του στο Νοσκομείο Πολυγύρου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το θλιβερό συμβάν έγινε στις 9.45 το πρωί της Κυριακής και μετά από αυτό η διαδικασία του αγώνα διεκόπη και όλα τα αυτοκίνητα του ράλι με την συνοδεία του Πλοηγού του αγώνα, επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη όπου επρόκειτο να γίνει το απόγευμα και η ολοκλήρωση του Ράλι.

Το δυστύχημα αυτό, που δεν είναι και το μοναδικό στην ιστορία των αγώνων ράλι στη Μακεδονία, σημάδεψε το φετινό ράλι και έκλεισε την εκδήλωση που είχε προετοιμαστεί εδώ και μήνες.

Ο συνοδηγός του εκτραπέντος αυτοκινήτου Λεωνίδας Μαχαίρας, βρίσκεται τραυματισμένος εκτός όμως κάθε κινδύνου στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ έχει συλληφθεί για την τυπική διαδικασία ο οδηγός Γιώργος Φιλιππίδης.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA