«Βούλιαξε» το Προκόπι: Λαοθάλασσα πιστών για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Βούλιαξε» το Προκόπι: Λαοθάλασσα πιστών για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο (ΦΩΤΟ)

«Βούλιαξε» και φέτος το Προκόπι από προσκυνητές του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου...

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν το Σαββατοκύριακο (24-25 Σεπτεμβρίου 2016) για να να τιμήσουν την δεύτερη ετήσια εορτή του μνήμη Του, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το τάμα τους και εκφράζοντας την πίστη τους στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο.
Λίγο πριν την καθιερωμένη Λιτανεία του Σεπτού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, όπου και τον Όσιο κράτησαν οι ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς και όλους τους συνετλέσαντες στην διοργάνωση της πανηγύρεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Ύδρας κ. Εφραίμ ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και κατασυγκινημένος προέτρεψε όλους τους πιστούς να λάβουν χαρά από τον «άνθρωπο της χαράς», όπως τον χαρακτήρισε, τον Όσιο Ιωάννη.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου - Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος και κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, με την συμμετχοή και άλλων Ιεροψαλτών της Ι. Μητροπόλεως.
Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA