Σπείρα Ρομά: Δεκάδες αστυνομικοί εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση - Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σπείρα Ρομά: Δεκάδες αστυνομικοί εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση - Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών, κυρίως της περιφέρειας, διαπιστώνει η μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση της Μαφίας των διαρρηκτών...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός, “έδειξε”, επαφές με αστυνομικούς της περιφέρειας, οι οποίοι έπαιζαν το ρόλο του πληροφοριοδότη, στην Μαφία και μάλιστα με το αζημίωτο.

Στο μεταξύ και αφού πλέον η έρευνα προχώρα σε βάθος ώρα με την ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν, διάρθρωση της πολυδαίδαλης εγκληματικής οργανώσης στα πρότυπα της “familia” των Μαφιόζων της Ν. Υόρκης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, 8 μεγάλες οικογένειες Ρομά από όλη την Ελλάδα, είχαν συνενωθεί στα πρότυπα της νεοϋορκέζικης μαφίας και είχαν δημιουργήσει ένα “οικογενειακό συνδικάτο” εγκληματιών.

Τα μέλη αυτών των οικογενειών είχαν τακτικές συναντήσεις προκειμένου να κανονίζουν τις κινήσεις τους, ενώ παράλληλα οι ίδιοι δεν έκαναν ουδεμία παράνομη πράξη, ζώντας μέσα στην χλιδή από αυτή την πολυσχιδή δραστηριότητα των “στρατιωτών” τους.

Αντιθέτως οι “στρατιώτες” τους που λάμβαναν εντολές από τους “υπαρχηγούς” και τους “ομαδάρχες” έδιναν το 70 με 80% των κλοπιμαίων στις 8 οικογένειες και κρατούσαν απλά την προμήθεια τους.

Λειτουργώντας πάντα στα πρότυπα της Νεοϋορκέζικης Μαφίας το “οικογενειακό συνδικάτο”, όταν κάποιος “στρατιώτης” συλλαμβάνονταν από τις Αρχές, κρατούσε απόλυτα την “Ομερτά” τον όρκο της σιωπής δηλαδή, καθώς οι “φαμίλιες” αναλάμβαναν όλα τα δικαστικά τους έξοδα, με τους καλύτερους δικηγόρους, ενώ παράλληλα φρόντιζαν με το παραπάνω τις οικογένειες τους.

Στο μεταξύ και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των κλοπιμαίων, μέχρι στιγμής τα μετρητά φέρεται να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, τα πολυτελή αυτοκίνητα έχουν φθάσει τα 50, ενω τα κλεμμένα κοσμήματα μεγάλης αξίας, φθάνουν τα εκατοντάδες κιλά χρυσού.

Αυτό φαίνεται πως είναι το τέλος εποχής για μία από τις μεγαλύτερες σπείρες διαρρηκτών και ληστών στην Ελλάδα. Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που είχε βάλει στο “μάτι” τους επωνύμους των βορείων προαστίων, καθώς αποδείχθηκε από τις έρευνες της Ασφάλειας πως πρόκειται για τους κακοποιούς που ρήμαξαν το σπίτι της Άννας Βίσση, αλλά και της γνωστής δημοσιογράφου Ηρώς Καρυοφύλλη.

Οι αρχηγοί της σπείρας, ανάμεσα τους και ο “σαλονάτος” πληροφοριοδότης τους, έκαναν την μεγάλη ζωή, καθώς κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητα μάρκας “Ferrari” “Mercedes”, και “BMW”, ενώ ζούσαν σε πολυτελή σπίτια με πισίνες στο Περιστέρι, το Ζεφύρι και την Ελευσίνα όντας οι περισσότεροι Ρομά !!!

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εξάρθρωση τις σπείρας ξεκίνησε όταν μπήκε στο “στόχαστρο” των Αρχών ο πληροφοριοδότης της εγκληματικής οργανώσεις, οποίος “ψάρευε” στα σαλόνια της Αθήνας πληροφορίες για τα σπίτια των επωνύμων στα Βόρεια Προάστια και στην συνέχεια ενημέρωνε τους συνεργάτες του στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Πρόκειται για τον “σκοτεινό τζέντλεμαν που όπως αποδείχθηκε πια από τις έρευνες, ζούσε σε πολυτελή βίλα, ενώ συχνά χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του την “Ferrari” που κατασχέθηκε από τους Αστυνομικούς, προκειμένου να έχει το κατάλληλο προφίλ για την πρόσβαση του στις καλές γειτονιές της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί, παρά το γεγονός πως λειτούργησαν συντονισμένα και κατάφεραν να πιάσουν στην κυριολεξία στον ύπνο τους περίπου 10 αρχηγούς της εγκληματικής οργανώσης, ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης των κακοποιών κατάφερε την τελευταία στιγμή να διαφύγει την σύλληψη.

Έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία και Πελοπόννησο, συνελήφθησαν συνολικά 35 άτομα, ανάμεσα τους και οι Αρχηγοί της, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και η “Ferrari”, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες χρυσές λίρες και πολλά κιλά χρυσών κοσμημάτων, όλα προερχόμενα από την εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.

Οι έρευνες, τις οποίες συντόνιζε η Ασφάλεια Αττικής συνεργαζόμενη με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, ξεκίνησαν πριν από περίπου 8 μήνες, ενώ συνολικά στην γιγαντιαία επιχείρηση που εξαπολύθηκε χθες το πρωί για την εξάρθρωση της μεγαλύτερης Ελληνικής σπείρας, απασχολήθηκαν 800 Αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών.
 

Οι έρευνες και οι αποκαλύψεις

Σταδιακά, οι έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης οργανώσης κακοποιών,ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, εξάρθρωσαν μια ομάδα διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τα σπίτια της περιοχής.

Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας αμέσως και λόγω των σημειωμάτων που βρήκε στην κατοχή των συλληφθέντων κατάλαβε πως είχε να κάνει με κάτι μεγαλύτερο από μια απλή σπείρα διαρρηκτών.

Έτσι ξεκίνησε σταδιακά να ψάχνει την υπόθεση, με αποτέλεσμα η έρευνα να φθάσει σε βάθος και πλέον το συντονισμό των ερευνών να αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Από εκεί και έπειτα και ενώ οι έρευνες είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάμεσα τους και μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά από την Στερεά Ελλάδα, ενεργοποιήθηκε και ο “υπέρ κοριός” της Ασφάλειας Αττικής, όπου πια οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων, αποκωδικοποίησαν πλήρως τους κωδικούς και τα “παρατσούκλια” που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ολόκληρο το εύρος της δραστηριότητας των αρχηγών της εγκληματικής οργανώσεις.

Το τελευταίο διάστημα και όσον αφορά στην δραστηριότητα της σπείρας στην Αττική, οι κακοποιοί λόγω της πληροφορήσης που είχαν από το “σαλονάτο” συνεργάτη τους, αρχίζουν να χτυπούν σπίτια επωνύμων στα Βόρεια Προάστια όπως αυτό της γνωστής τραγουδίστριας Άννας Βίσση, τη γνωστής δημοσιογράφου στην Πεντέλη, αλλά και σπίτια γιατρών, επιχειρηματιών και δικηγόρων, στους Θρακομακεδόνες και την Κηφισιά.

Ήδη η αρχή του τέλους για την πανελλαδική σπείρα είχε ξεκινήσει, με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιχειρήση σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. 


Επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής αναμένονται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, καθώς οι έρευνες ακόμα και αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πληροφορίες: Vima.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA