30χρονος αστυνομικός «μπουμπούκι» εμπλέκεται σε κύκλωμα αναβολικών - Συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

30χρονος αστυνομικός «μπουμπούκι» εμπλέκεται σε κύκλωμα αναβολικών - Συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συνολικά έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός της αστυνομίας και γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών, συνέλαβε η ΕΛΑΣ, που εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών...

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς 30χρονος αξιωματικός της Αστυνομίας (αστυνόμος Β΄) προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες τού ζήτησε να παράσχει πληροφορίες που ανάγονται στο υπηρεσιακό απόρρητο. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε και σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η πολύμηνη έρευνα, που έγινε με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώθηκε την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 25 έως 35 ετών, είναι όλοι Έλληνες, και συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι το ένα από τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται το δεύτερο αρχηγικό μέλος.

Εντοπίστηκαν δύο παρασκευαστήρια, μία αποθήκη καθώς και οκτώ κατοικίες που οι δράστες χρησιμοποιούσαν.Τα αναβολικά διατίθενταν σε αθλητές που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες body building, καθώς και σε άτομα που επιθυμούσαν τη βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Στην πράξη, προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες με παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα και τις πλήρωναν μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.

Στη συνέχεια, παρασκεύαζαν τα αναβολικά, αρχικά σε αποθήκη μεζονέτας στη Βάρη, ενώ στην πορεία, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο.

Και στους δύο αυτούς χώρους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για την παρασκευή χαπιών, το γέμισμα φιαλιδίων-αμπουλών και την τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Στους χώρους αυτούς αποκλειστική πρόσβαση είχαν τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και άλλα τέσσερα άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, τα οποία εργάζονταν επί πληρωμή για την παρασκευή και συσκευασία των αναβολικών.

Για την αύξηση της παραγωγικότητας του κυκλώματος, μέλη του εκτελούσαν επιμέρους εργασίες και στα σπίτια τους (επικόλληση ετικετών στις αμπούλες, πακετάρισμα συσκευασιών κλπ).

Για να διαθέτουν τα αναβολικά στην Αττική, οι κατηγορούμενοι προμήθευαν άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα. Αυτός τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία με τη μέθοδο της πυραμίδας αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση και πώλησή τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στην Αττική καθώς και μεμονωμένα άτομα.

Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Ζάκυνθο, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθο κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.) αναλάμβαναν τα αρχηγικά μέλη κι ένας εργαζόμενος, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει πάνω από 500 αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.

Για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας, ενεργοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις τους σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ στις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση των αναβολικών ουσιών και των πρώτων υλών τους, χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών χαπιών-φιαλιδίων, πλήθος κενών χάρτινων συσκευασιών χαπιών-αμπουλών- φιαλιδίων, καθώς και ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες όπου αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA