ΕΛ.ΑΣ: Διατάχθηκε ΕΔΕ για την στάση των αστυνομικών κατά τη Χρυσαυγίτικη επίθεση σε σχολείο στο Πέραμα (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΕΛ.ΑΣ: Διατάχθηκε ΕΔΕ για την στάση των αστυνομικών κατά τη Χρυσαυγίτικη επίθεση σε σχολείο στο Πέραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την απάθεια των αστυνομικών στο Πέραμα...

Ενόχληση για τη στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, προκύπτει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τρίτη (17/01), όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής των υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, έβρισαν και απείλησαν δασκάλους και γονείς στο σχολείο του Περάματος, στο οποίο έχει αποφασιστεί να φοιτήσουν μαθητές μετανάστες από το Σχιστό.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν, οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν στο επεισόδιο και τήρησαν ουδέτερη στάση. Αποτέλεσμα αυτών των καταγγελιών ήταν να διατάξει  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα, η υπόθεση θα διερευνηθεί και με προανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας κατά παντός υπεύθυνου η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά για αξιολόγηση. Παράλληλα, η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Όπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει ενόχληση για τη στάση αυτή των αστυνομικών στο Πέραμα, καθώς υπάρχει η απορία πως είναι δυνατόν να μην κάνει κάποιος κάτι ενώ υπήρχε στο σημείο διμοιρία αλλά και επικεφαλής ταξίαρχος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε το Star

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA