Και επίσημα στο «τιμόνι» της Στερεάς Ελλάδας ο Νίκος Γεωργακόπουλος - Δείτε εικόνες από τη τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Περιφερειακή Διεύθυνση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Και επίσημα στο «τιμόνι» της Στερεάς Ελλάδας ο Νίκος Γεωργακόπουλος - Δείτε εικόνες από τη τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25-01-2017) , στην έδρα της οικείας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη Λαμία....

Ο Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέδωσε την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στον νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο Νικόλαο Γεωργακόπουλο, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε τα καθήκοντά του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
Στην ομιλία του ο Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών του Σώματος και την τοποθέτησή μου ως Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ολοκληρώνεται ένας κύκλος δύο σχεδόν ετών, ως Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της μέχρι τώρα επαγγελματικής μου διαδρομής.

Σήμερα είναι η ώρα του αποχαιρετισμού, είναι η ώρα της παράδοσης της σκυτάλης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τη στιγμή αυτή τη μοιράζομαι με τόσο αγαπητά και προσφιλή προς εμένα πρόσωπα.

Ως απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, αισθάνομαι υπερήφανος που παραδίδω μία Υπηρεσία συγκροτημένη, η οποία διαθέτει προσωπικό με ικανότητες, επαγγελματισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στο καθήκον και στην αποστολή που έχουμε ταχθεί από την Ελληνική Πολιτεία να επιτελέσουμε, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου που βρέθηκα κοντά σας και ανέλαβα τα καθήκοντά μου, είχα εκφράσει την αμέριστη εμπιστοσύνη μου προς εσάς και αυτό που σας ζήτησα ήταν να πορευτούμε με πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας και άμιλλας, με στόχο να ανταποκριθούμε επάξια σε όλες τις προκλήσεις, να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις δυσκολίες και να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα, την ομαλότητα, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειάς μας.

Αυτό, άλλωστε, είναι το μήνυμα και η προτροπή που θέλω να απευθύνω προς εσάς και σήμερα. Να εξακολουθήσετε με ενότητα, με ζήλο, με υπευθυνότητα, με αυταπάρνηση, να εργάζεστε για την βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Να αφουγκράζεστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να είστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο.

Κυρίες και κύριοι,

Χαίρομαι που παραδίδω την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας στον Υποστράτηγο Νικόλαο Γεωργακόπουλο, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη και καλή τύχη στο δύσκολο και υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει.

Αγαπητέ Νίκο, γνωρίζοντας το χαρακτήρα, τις ικανότητες, τις αρετές και τα προσόντα σου, αφού είχα τη χαρά να συνεργαστούμε όλο το χρονικό διάστημα της εδώ παραμονής μου, είμαι βέβαιος ότι θα επιτελέσεις με απόλυτη επιτυχία την αποστολή σου.

Θέλω, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω την Ηγεσία του Σώματος που μου ανέθεσε πριν δύο χρόνια, την ευθύνη διοίκησης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και για την τιμή να αναλάβω πλέον την διοίκηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οφείλω επίσης, από καρδίας, να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, τον Δήμαρχο Λαμιέων και όλους τους Δημάρχους και εκπρόσωπους αυτών, καθώς και τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Δικαστικών Αρχών της Περιφέρειάς μας, για την αμέριστη αρωγή τους στο έργο του Σώματος και σε εμένα προσωπικά, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της εδώ παραμονής μου και άσκησης των υπηρεσιακών μου καθηκόντων.

Επισημαίνω δε ότι από την πρώτη στιγμή αναπτύχθηκε μία πραγματικά άριστη, ειλικρινή και αγαστή συνεργασία, με σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση όσων τοπικών ζητημάτων ανέκυψαν, πάντοτε με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. που συνέβαλαν στην προβολή του έργου και των δράσεων που αναπτύξαμε. Άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος τους στην άρτια και σωστή ενημέρωση των πολιτών, ενώ μέσω των Δελτίων Τύπου και των συμβουλών που επικοινωνήσαμε, πετύχαμε να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες και τους άνδρες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας, τους συνεργάτες του Επιτελείου μου, οι οποίοι με στήριξαν και μαζί μοιραστήκαμε την περίοδο αυτή κόπους, άγχη και απεριόριστες χαρές, αλλά και τους εν αποστρατεία φίλους και συναδέλφους μου τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ.

Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να σας διαβεβαιώνω ότι όσο καιρό ήμουν μαζί σας, όλες μου οι αποφάσεις, όλες μου οι πράξεις, όλες μου οι ενέργειες υπαγορεύτηκαν, αποκλειστικά, από την ανάγκη εξυπηρέτησης του ευρύτερου κοινωνικού και δημόσιου συμφέροντος.

Θεωρώ ότι η σημαντικότερη διαχρονικά αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας και με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τη νέα θέση που αναλαμβάνω.

Τελειώνοντας, ως επίλογο της ομιλίας μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είστε σήμερα εδώ και να ευχηθώ και πάλι στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, τον αγαπητό συνεργάτη, συνάδελφο και φίλο Νικόλαο Γεωργακόπουλο, καλή επιτυχία στο έργο του.

Σας ευχαριστώ».

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:

«Καταρχάς, θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Ηγεσία του Σώματος, η οποία κατά τις πρόσφατες κρίσεις, με τίμησε και με προήγαγε στον βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, του βάρους και της σπουδαιότητας της θέσης και του ρόλου που αναλαμβάνω και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και φυσικά με τη δική σας στήριξη και συνεργασία, να εκπληρώσω με επιτυχία την αποστολή μου απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.

Συνάμα όμως, το αίσθημα αυτό της ευθύνης γιγαντώνεται, καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο, έμπειρο και απόλυτα επιτυχημένο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, ο οποίος οφείλω να επισημάνω ότι για εμένα αποτέλεσε αυτά τα δύο χρόνια έναν δάσκαλο που με συμβούλευε πάντα σωστά και συνετά κατά την άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων.

Οι αναμνήσεις που έχω από την συνεργασία μαζί του, η δημιουργικότητα της σκέψης και η ευφυΐα του, καθώς και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, θα αποτελέσουν για εμένα πολύτιμο οδηγό και παρακαταθήκη για την εκπλήρωση των νέων μου καθηκόντων.

Νιώθω επίσης υπερήφανος που αναλαμβάνω την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ερχόμενος από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και σας τονίζω ότι σε όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική μου διαδρομή, έδινα πάντα ιδιαίτερη σημασία στις έννοιες ενότητα, συναδελφοσύνη, ηθική και εντιμότητα.

Άλλωστε θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ευσυνειδησία, η ακεραιότητα, η ενεργητικότητα, η δύναμη της θέλησης, η αποφασιστικότητα, η ψυχραιμία, καθώς και η ποιότητα της εργασίας, αποτελούν αναγκαία συστατικά της επιτυχίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να εξακολουθήσουμε με ζήλο και ενωμένοι σαν μία γροθιά, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των συμπολιτών μας.

Να συνεχίσουμε όλοι στον ίδιο ρυθμό, με κοινό μας όραμα και στόχο τη διασφάλιση και διατήρηση της έννομης τάξης στην Περιφέρειά μας και σας καλώ όλους να καταστείτε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Ο πολίτης, μας θέλει κοντά του, μας θέλει συνοδοιπόρους του και γι’ αυτό οφείλουμε να του παρέχουμε μια ευνομούμενη κοινωνία, ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορεί με ασφάλεια να αναπτύσσει τις δραστηριότητές του.

Θέλω ενώπιόν σας, να δεσμευτώ ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας όχι μόνο ως συνάδελφος και συνεργάτης αλλά και ως φίλος και αρωγός στα καθημερινά υπηρεσιακά και μη, ζητήματα που σας απασχολούν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας για την σημερινή τους παρουσία και φυσικά να ευχηθώ στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάδελφο και φίλο, Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, καλή επιτυχία στη νέα και άξια θέση που αναλαμβάνει, καθώς και ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης. Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο προϊστάμενος του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Γόνης, απένειμαν στον Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο, αναμνηστικά δώρα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού έργου που επιτέλεσε, τα δύο τελευταία χρόνια, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραίσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, κ. Νικήτας Θεολογίτης, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας, Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος και ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Επίσης στην τελετή παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Απόστρατοι Αξιωματικοί του Σώματος, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA