Κύμη: Πέρασε μια εβδομάδα και ακόμη απεγκλωβίζουν ανθρώπους! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύμη: Πέρασε μια εβδομάδα και ακόμη απεγκλωβίζουν ανθρώπους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των κατοίκων της Κύμης - Άνδρες της πυροσβεστικής και του ερυθρού σταυρού απεγκλώβισαν δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν κλεισμένες μέσα σε ένα σπίτι χωρίς νερό για 7 ημέρες - Σε απόγνωση είναι αρκετοί συμπολίτες μας καθώς δεν στάζει ούτε σταγόνα νερού στα περισσότερα νοικοκυριά...

Από την περασμένη Παρασκευή, δυο γυναίκες παρέμειναν εγκλωβισμένες σε ένα σπίτι ψηλά στο λόφο. Η έντονη χιονόπτωση και η πτώση δέντρων στο δρόμο καθιστούσαν αδύνατη την έξοδο τους από το σπίτι. «Δεν είχαμε νερό, ρεύμα, εντάξει το διαχειριστήκαμε, ανάψαμε κεράκια, λιώναμε χιόνι…» λένε οι ίδιες.

Όταν τέλειωσαν τα τρόφιμα ζύμωναν ψωμί για να φάνε και για να πιουν νερό βρήκαν τη γνωστή πια λύση του ...λιώσιμου του χιονιού!

Άντρας του Ερυθρού Σταυρού λέει στην κάμερα ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο, έχει πεσμένα δέντρα με δυσκολία προσεγγίσαμε την κατοικία για να βγάλουμε με ασφάλεια τις κυρίες».

Τέσσερα συνεργεία με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους αλλά και άνδρες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στους δρόμους της περιοχής και βοηθούν τους κατοίκους που ταλαιπωρούνται εδώ και μια εβδομάδα. 

ΒΙΝΤΕΟ
Παράλληλα, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το ερπυστριοφόρο Κένταυρος κατάφεραν να φτάσουν στο σπίτι της Ζαχαρούλας Κρινή και να την απεγκλωβίσουν.

O υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας δήλωσε: «Ο αγώνας μας δεν είναι στα όρια του δυνατού αλλά του αδυνάτου. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα υπερβάλουμε όλα».

Χωρίς σταγόνα νερού

Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να λένε "το νερό νεράκι". Στα περισσότερα νοικοκυριά δεν πέφτει από τη βρύση τους ούτε σταγόνα, κάνοντας πολύ δύσκολη την ζωή των πολιτών.

Τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Και λόγω των τεράστιων λόφων χιονιού που είναι ακόμα μπροστά στις εισόδους και λόγω έλλειψης νερού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA