Στη Χαλκίδα ο Αλέκος Φλαμπουράρης: Τι είπε για τις υπηρεσίες της Εύβοιας, το Τσιμεντάδικο και το Νοσοκομείο - «Το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Στη Χαλκίδα ο Αλέκος Φλαμπουράρης: Τι είπε για τις υπηρεσίες της Εύβοιας, το Τσιμεντάδικο και το Νοσοκομείο - «Το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη πόλη της Χαλκίδας βρέθηκε την Παρασκευή (27-01-2017) ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας...

ΒΙΝΤΕΟ
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο "Παλίρροια" 'ηταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, μέλη και φίλοι του κόμματος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σιόλιας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, ενώ τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκπροσώπησε ο Χρήστος Θεοδουλίδης, παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Από νωρίς το πρωί ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και το Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου εκεί τον περίμεναν δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι μόλις τον είδαν, τον πλησίασαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις συνθήκες δηλαδή κάτω από τις οποίες εργάζονται και βέβαια την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. Εκείνη την ώρα σημειώθηκε μικρή ένταση, ωστόσο τα πράγματα τα δεν ξέφυγαν, μιας και ο υπουργός κάθισε άκουσε τα προβλήματα ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε μαζί τους στους χώρους του νοσοκομείου.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο A. Φλαμπουράρης, σημείωσε ότι στη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης υπήρξαν δύο περίοδοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκείνη από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, έως και τη συμφωνία του θέρους του ιδίου έτους και η δεύτερη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έως σήμερα.

Χαρακτήρισε την περίοδο δύσκολη και για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη, αποδίδοντας τις δυσκολίες στην πολιτική των φιλελεύθερων κυβερνήσεων στην Ευρώπη που "συντηρούν και αναπαράγουν τις πολιτικές της λιτότητας, τις οποίες πρώτη υπέστη η ελληνική κυβέρνηση."

Επισήμανε ότι "τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας" στο οποίο πρωτοστατούν η κυβέρνηση της Γαλλίας και ως ένα βαθμό της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι τώρα πλέον "δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων."

Ο Α. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για την άσκηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, μιας συνεπούς πολιτικής με το βλέμμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας ότι αποδείξαμε πως παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να βλέπουμε προς τα στρώματα αυτά που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και όχι σε εκείνα που όχι μόνο δεν υποφέρουν, αλλά ευνοούνται από τις πολιτικές αυτές.
"Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι' αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για "αριστερή παρένθεση", λέω ότι αυτό δεν θα γίνει. Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός" τόνισε ο Α. Φλαμπουράρης.

Ο Α. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητά, να είναι συνεπείς και οι άλλοι στις ειλημμένες αποφάσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι "δεν υπήρξε ευθυγράμμιση όλων των κρατών, ούτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση" στο χθεσινό Γιούρογκρουπ σε ότι αφορά την ψήφιση από τώρα, μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018, προσθέτοντας ότι "κάποιοι είπαν πως δεν χρειάζεται η λήψη τέτοιων μέτρων, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν πως η λήψη προληπτικών μέτρων είναι εκτός ευρωπαϊκών προτύπων".

Πέραν, όλων των υπολοίπων, σημείωσε και την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα τοπικά προβλήματα της Εύβοιας, ο Α. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε σε όσα αποκόμισε από την επίσκεψή του σε κρίσιμους, όπως είπε, κρίκους της περιοχής, σημειώνοντας ότι παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα, οι δύσκολες καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, μέσω της συνεργασίας δημόσιας διοίκησης - πολιτών - κυβέρνησης.

Αναφερόμενος ειδικά σε θέματα πολιτικής προστασίας, εξήρε τη συμβολή των εθελοντικών τμημάτων στην Εύβοια, ενώ πρόσθεσε ότι γενικά παρατηρείται πανελλαδικά μια δυστοκία στην συνεργασία δήμων και Περιφερειών την οποία απέδωσε περισσότερο σε κατεστημένες νοοτροπίες.

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Χαλκίδας, είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα ενίσχυσης κάποιων δομών του, ενώ επισήμανε ότι το ουσιαστικό πρόβλημα, γενικά στο χώρο της Υγείας, είναι το στελεχικό δυναμικό με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό των 8.000-10.000 ανθρώπων που έφυγαν από τον τομέα αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Α. Φλαμπουράρης ρωτήθηκε επίσης για τα Τσιμέντα Χαλκίδος και τη Λάρκο. Ως προς τα πρώτα είπε "δεν μπορούν να περάσουν από το παράθυρο οι ομαδικές απολύσεις," σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης. 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ
Μιχάλης Τσοκάνης - Αλέκος Φλαμπουράρης
 
Τέλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης συνομίλησε και με δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου και κατά την περιοδεία του στη περιοχή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA