Μαξίμου για Χρυσή Αυγή: "Δεν είναι Έλληνες εθνικιστές, είναι ναζί" | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Μαξίμου για Χρυσή Αυγή: "Δεν είναι Έλληνες εθνικιστές, είναι ναζί"

Με μία σκληρή ανακοίνωση αποφάσισε το Μαξίμου να σχολιάσει το βίντεο ντοκουμέντο της Εφημερίδας των Συντακτών που δείχνει μέλη της Χρυσής Αυγής να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό - Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν είναι Έλληνες εθνικιστές αλλά ναζί ενώ γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
 
"Το βίντεο που αποκαλύπτει η σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών» επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποκρουστικό πρόσωπο του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Όλες οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος επιβεβαιώνονται. Δεν είναι Έλληνες εθνικιστές, είναι ναζί, αντισημίτες, μισάνθρωποι.

Το γνωρίζαμε, το έχουν νιώσει στο πετσί τους τα πολυάριθμα θύματα των πογκρόμ τους, μετανάστες, εργαζόμενοι, αντιφασίστες, με κορυφαίο τον Παύλο Φύσσα. Ο ναζισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα. Όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία.

Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από ένα μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα. Από έναν διαρκή, κοινωνικό και πολιτικό αγώνα, ενάντια σε κάθε λογής αρνητές ή νοσταλγούς, αλλά και σε όσους διολισθαίνουν διαρκώς σε ακροδεξιά ρητορεία, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή".

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA