Απεργούν 9-10 Μαρτίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Απεργούν 9-10 Μαρτίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Απεργία στις 9 και 10 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Πρακτόρων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στα πρακτορεία των καταγγελιών των συμβάσεών τους...

Ταυτόχρονα αποφάσισαν την αποστολή εξωδίκου στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΕΕΕΠ, στο οποίο θα ζητούν την ανάκληση των καταγγελιών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την προσθήκη κάποιων αλλαγών στην παρούσα σύμβαση, ως παράρτημα.

Αν δεν ανακληθούν οι καταγγελίες την επόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία θα επανεξετάσει τη στάση της και την ενδεχόμενη απόφαση για άλλες νέες κινητοποιήσεις.Την κλιμάκωση της ρήξης με τους πράκτορες προκάλεσε ο ΟΠΑΠ αποστέλλοντας σε όλα τα πρακτορεία του, καταγγελία της σύμβασής τους σε περίπτωση που δεν υπογράψουν μέχρι τις 24 Μαρτίου τη νέα σύμβαση. Η κίνηση αυτή του ΟΠΑΠ φέρνει τους πράκτορες μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα «ή υπογράφετε τη νέα σύμβαση ή λειτουργείτε ακόμη ένα χρόνο και κλείνετε».

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΠΟΕΠΠ με την Επιτροπή Διαχείρισης που θεσπίστηκε από την Γενική Συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, συνεδρίασε νωρίτερα και πρότεινε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας την έναρξη απεργίας, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα.

Η απόφαση για όχι στη σύμβαση ελήφθη στη Γενική Συνέλευση των πρακτόρων, τη προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη με πλειοψηφία 2/3 ή 51 ψήφοι υπέρ της σύμβασης έναντι 98 ψήφων κατά. Οι πράκτορες, είχαν ωστόσο αποφασίσει στη Συνέλευση ότι αν η εταιρεία πιέσει τους πράκτορες να υπογράψουν τη σύμβαση που καταψήφισαν, θα μπλοκάρουν τα φρουτάκια στα πρακτορεία και θα εξετάσουν και κινητοποιήσεις.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA