Στη Βουλή η δικογραφία κατά Σαμαρά για το ηχητικό ντοκουμέντο «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Σαμαρά για το ηχητικό ντοκουμέντο «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια...» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αντιμέτωπος» με τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη διαβίβαση δικογραφίας που τον αφορά, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, μαζί με ακόμη δύο δικογραφίες...

Η δικογραφία που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά σχετίζεται με το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10 Απριλίου 2014. Σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η φράση "πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμ@σει". Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό.

Για το ζήτημα κατατέθηκε καταγγελία απο πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ως διερευνόμενο αδίκημα αυτο της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και έθετε ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA