Τσίπρας στη Βουλή: «Η αλήθεια θα βρεθεί για το μεγάλο πάρτυ που λεηλάτησε τον τόπο» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας στη Βουλή: «Η αλήθεια θα βρεθεί για το μεγάλο πάρτυ που λεηλάτησε τον τόπο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, χαρακτήρισε εκτρωματική τη διάταξη η οποία προσφέρει ασυλία και κάλυψη σε κάθε υπουργό που ζημιώνει το Δημόσιο και ότι αυτοί που το πέρασαν στο Σύνταγμα, φέρουν βαρύτατη πολιτική ευθύνη...
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για αμηχανία, σιωπή και φυγομαχία αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι δεν είναι παρόντες στη συζήτηση.
 
ΒΙΝΤΕΟ
Για τοποθετήσεις ενδεικτικές της αμηχανίας και της βιασύνης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, μην τυχόν και μπουν στο φως μια σειρά υποθέσεων.

Σε ότι αφορά στην καθυστέρηση για την συγκρότηση εξεταστικής όπως είπε χαρακτηριστική «Μιλάμε για πράξεις ή παραλήψεις που συνέβησαν το 2003, έχουμε 2017 έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια και μόλις σήμερα καλείται η Βουλή να συστήσει εξεταστική. Με τι σχετίζεται αυτή η αδιανόητη καθυστέρηση; Σχετίζεται με την απροθυμία της Βουλής να διευρενήσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, με πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ή σχετίζεται μήπως με κάποια συνωμοσία σιωπής, ομερτά, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαφίας.

Σε ότι αφορά στην απουσία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά από τη διαδικασία, δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή η οποία δηλώνει αμηχανία, σιωπή και φυγομαχία.

«Αυτή η συζήτηση (σ.σ. για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου) δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά, «αν ο λαός περιμένει από κάποιον καθαρή απάντηση, είναι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τα κόμματα δηλαδή που, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, όμως παρόλ’ αυτά ζητούν τώρα και τα ρέστα.

«Δυστυχώς με βάση αυτά που ισχύουν σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου έχει παραγραφεί από το 2006. Βαρύτατη πολιτική ευθύνη για αυτούς που πέρασαν στο Σύνταγμα της χώρας αυτή την εκτρωματική διάταξη, η οποία προσφέρει ασυλία και κάλυψη σε κάθε υπουργό που ζημιώνει το Δημόσιο στο συντομότερο δυνατό διάστημα από τη διάπραξη του αδικήματος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι αυτό το άρθρο δεν προέκυψε από παρθενογένεση ούτε από τους βουλευτές της σημερινής πλειοψηφίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Όσο θα έχουμε εμείς πλειοψηφία -και θα την έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια-, τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι το τέλος».

Μίλησε όμως και για την υπόθεση της Novartis, ενώ προέβλεψε ότι όταν γίνει η συζήτηση στη Βουλή για την ενδεχόμενη ανάμιξη πρώην υπουργών της ΝΔ σε αυτήν, «δεν θα είστε τόσο ανέμελοι όσο είστε σήμερα, ούτε τόσο τζάμπα υπερασπιστές της διαφάνειας».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι, με βάση την αίσθηση που έχει, δεν θα αργήσει η συζήτηση για την Novartis, ότι «θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», όπως είπε.

Ακολούθως, στη σύντομη παρέμβαση -απάντηση προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσει η σημερινή κυβερνώσα παράταξη -«και μέχρι τότε δεν θα πέσει τίποτε κάτω».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA