Σε πάρτι αρραβώνων συνέλαβαν τους ληστές των χρηματοκιβωτίων που είχαν «χτυπήσει» και εργοστάσια της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σε πάρτι αρραβώνων συνέλαβαν τους ληστές των χρηματοκιβωτίων που είχαν «χτυπήσει» και εργοστάσια της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ για τη δράση της συμμορίας που έγινε γνωστή ως «σπείρα των χρηματοκιβωτίων»...

Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια είναι οι περιοχές στις οποίες έδρασε κυρίως η σπείρα, που εξαρθρώθηκε στις 4 και 5 Μαΐου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Για τις 145 υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί έχουν συλληφθεί 15 άτομα, τέσσερις εκ των οποίων αρχηγικά της μέλη. Πρόκειται για ομογενείς από χώρες του ανατολικού μπλοκ, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, καθώς και για έναν 26χρονο Αλβανό. 
Στις 19 έρευνες που έχουν γίνει από τις Αρχές, έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, οκτώ αυτοκίνητα, 15.000 ευρώ, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM , κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, πλήθος φορητών υπολογιστών και GPS, καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί την χαρακτηρίζουν ως μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν χειριστεί. Ενώ, τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονται πολύ σκληροί κακοποιοί.

Στο στόχαστρο των ληστών ήταν μεγάλες εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια, χρήματα, κοσμήματα, καθώς και οχήματα, τα όποια χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις ληστείες και στην συνέχεια τα έκαιγαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.
Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτεται ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για ορμητήριό τους τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην περιοχή του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι, καθώς και ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της σπείρας έγινε (το βράδυ της Πέμπτης) στη διάρκεια αρραβώνα, σε χώρο εκδηλώσεων, στο Μενίδι. 

Προκύπτει ακόμα ότι οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βρουν τα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα των δραστών (αυτά που χρησιμοποιούσαν στη διάρκεια ληστειών) αξιοποιώντας μια συσκευή κινητού τηλεφώνου που τα μέλη της συμμορίας άφησαν πίσω τους, μετά τη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» στις Αφίδνες. «Από την άρση απορρήτου γι’ αυτήν την τηλεφωνική σύνδεση και των επαφών αυτής, προέκυψε η πλειονότητα των συνδέσεων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων», επισημαίνεται στα έγγραφα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, ένα στοιχείο που βοήθησε τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών ήταν και ένα κλεμμένο playstation, μετά από ληστεία την 1η Δεκεμβρίου του 2016 σε εταιρία στον Ασπρόπυργο. 

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω περιστατικό οι δράστες είχαν αρπάξει 700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο της εταιρίας, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 33 παλέτες, με 2.179 παιχνιδομηχανές playstation. Ακολούθησε αίτημα για άρση απορρήτου επικοινωνιών των συσκευών playstation και από την απάντηση τη μητρικής εταιρίας (Sony) και των ελληνικών παρόχων διαδικτύου, προέκυψε ότι μια εξ αυτών ενεργοποιήθηκε την επομένη της ληστείας, στο σπίτι ενός μέλους της σπείρας, στο Μενίδι. 
 
Δείτε μερικά ΒΙΝΤΕΟ από την δράστη των ληστών:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA