Χαλκίδα: Η... μπηχτή του Εργατικού Κέντρου για τους εμπόρους που άνοιξαν τα μαγαζιά τους την Κυριακή - «Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Χαλκίδα: Η... μπηχτή του Εργατικού Κέντρου για τους εμπόρους που άνοιξαν τα μαγαζιά τους την Κυριακή - «Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για το άνοιγμα των καταστημάτων στη Χαλκίδα την περασμένη Κυριακή (07-05-2017)...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει...

Σε όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των Κυριακών με μεγάλη συμμετοχή και στο μη άνοιγμα καταστημάτων από τους μικρομεσαίους μαγαζάτορες, που ξεπερνούν σε ορισμένες περιοχές το 85%.

Στόχος και επιδίωξη του κεφαλαίου είναι οι έλεγχοι της αγοράς, εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών, συντρίβοντας τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα εργαζομένων στη Κυριακή Αργία, επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απλήρωτη εργασία και την γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.

Δυστυχώς με στοιχεία της ΕΣΕΕ η Χαλκίδα λειτούργησε σχεδόν κανονικά, λόγω «προετοιμασίας» κάποιοι δεν κατάλαβαν το τι διακυβεύεται και ακολούθησαν την πρακτική του ναι μεν αλλά.

Μικρομεσαίοι – εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε κοινό μέτωπο, διότι η κατάργηση της Κυριακής Αργίας είναι προπομπός και οδηγός νέων ανατροπών για όλους σχεδόν τους κλάδους.

Καμιά αργία για την πλουτοκρατία να μην καταργηθεί η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA