Σεισμός 6,3 Ρίχτερ μεταξύ Χίου και Λέσβου – Ζημιές σε κτίρια και εγκλωβισμένοι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ μεταξύ Χίου και Λέσβου – Ζημιές σε κτίρια και εγκλωβισμένοι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (12-06-2017) και έγινε αισθητή στη Λέσβο - Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης - Ακολούθησε δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 15:35...

Ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου μα επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, για να υπάρξει ενημέρωση για τις ζημιές και το που εντοπίζονται τα προβλήματα.
 
ΒΙΝΤΕΟ
Τραυματίες ανασύρουν από τα ερείπια της Βρισάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια στο χωριό Βρίσα του δήμου Πολιχνίτου, ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα. Ο αντιδήμαρχος του Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια και στο Πλωμάρι, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.
Λόγω κατολίσθησης έχει κλείσει ο δρόμος προς το Πλωμάρι και τη Μελίντα, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς. Μικρές ζημιές έχουν αναφερθεί επίσης στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος. 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, LesvosPost

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA