Τεράστιο κύκλωμα τοκογλύφων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής: Ο 63χρονος αρχηγός συντόνιζε το κύκλωμα από τη βίλα του στη Χαλκίδα - Χειροπέδες σε διευθυντή τράπεζας και υπαλλήλους! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τεράστιο κύκλωμα τοκογλύφων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής: Ο 63χρονος αρχηγός συντόνιζε το κύκλωμα από τη βίλα του στη Χαλκίδα - Χειροπέδες σε διευθυντή τράπεζας και υπαλλήλους! (ΦΩΤΟ)

Χειροπέδες έβαλε η Ασφάλεια Αττικής σε 7 μέλη κυκλώματος τοκογλυφίας - Ο 63χρονος αρχηγός συντόνιζε το κύκλωμα από τη βίλα του στη Χαλκίδα, ο οποίος «ομολογούσε» στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες που είχε, πως ήταν «τοκογλύφος 30 χρόνια»...

Ένας διευθυντής τράπεζας, μια υποδιευθύντρια και δύο τραπεζικοί υπάλληλοι συνεργάζονταν με κύκλωμα τοκογλύφων παρέχοντας πληροφορίες για την πιστοληπτική… φερεγγυότητα των υποψήφιων θυμάτων.

Παράλληλα πίεζαν τηλεφωνικά τα θύματα για την κάλυψη επιταγών που σφράγιζε ο «αρχι-τοκογλύφος» ως μέσο πίεσης για την αποπληρωμή τους. Ο 63χρονος αρχηγός με βίλα στη Χαλκίδα, ο οποίος «ομολογούσε» στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες πως ήταν «τοκογλύφος 30 χρόνια», δρούσε σε δύο επίπεδα.

Το κύκλωμα εφάρμοζε τη μέθοδο της προεξόφλησης επιταγών (σπάσιμο επιταγών) καθώς δάνειζε στα θύματά του χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας.

Μάλιστα η δράση του κυκλώματος, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού τόκου που ανερχόταν σε μηνιαίο ποσοστό 5-7% τουλάχιστον, οδήγησε πολλούς ιδιώτες και επιχειρήσεις σε μεγάλη οικονομική αφαίμαξη και αναστολή ή παύση λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης κατασχέθηκαν:
 
154σώματα ιδιωτικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 1.430.000 ευρώ,
 
28 σώματα τραπεζικών επιταγών, ονομαστικής αξίας 140.450 ευρώ,
 
το χρηματικό ποσό των 37.580 ευρώ,
 
μεγάλος αριθμός τραπεζικών καρτών (άνω των 40).
 
πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων που συνόδευαν τις συναλλαγές,
 
ατζέντες – ημερολόγια διαφόρων ετών από το έτος 2009 με χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πλήθους επιταγών
 
παραστατικά σχετικά με κατοχή επενδυτικών ομολόγων συνολικού ποσού 6.847.141 ευρώ και 2 οχήματα.

Ενδεικτικό της εκτεταμένης δράσης του κυκλώματος είναι ότι δεσμεύτηκε το χρηματικό ποσό των 8.000.000 ευρώ περίπου

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA