Μπακογιάννης: «Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για την οδοποιία στην Στερεά Ελλάδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μπακογιάννης: «Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για την οδοποιία στην Στερεά Ελλάδα»

Δείτε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του EviaZoom.gr: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Την διάθεση 8 εκατ. ευρώ στους δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα αγροτικής οδοποιίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία.

Παράλληλα ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους δημάρχους για την πρόσκληση που ήδη έχει απευθύνει η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας για έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού οδικού δικτύου σε ολόκληρη την περιοχή.

«Αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μας, ανήκουν στους πολίτες» τόνισε στην συνεδρίαση ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος θα εισηγηθεί για το θέμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του Περιφερειάρχη, οι δήμοι θα λαμβάνουν κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία, 2,7 εκατ. ευρώ με πρώτη δόση τον Οκτώβριο του 2017.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής ώστε να «αλλάξει ριζικά πρόσωπο ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο». «Εμείς έχουμε να κάνουνε δύο βασικές κινήσεις. Να σχεδιάσουμε και να φροντίσουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο μέχρι τη χρηματοδότησή του. Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρούμε να κλείσουμε πληγές δεκαετιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Με την λογική της αλλαγής της νοοτροπίας αδιαφορίας, στοχεύουμε σε ανάπτυξη που ξεκινά, όπως πάντα λέω, από κάτω προς τα πάνω. Δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη αν δεν δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες και οι συνθήκες δημιουργούνται μέσω των υποδομών, των εργαλείων που διαθέτεις σε εκείνους που παλεύουν γι’ αυτήν καθημερινά. 

Εκσυγχρονίζοντας και κάνοντας πιο εύκολη την ζωή των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματιών, αλλάζεις τα δεδομένα, δημιουργείς βάσεις για την εκκίνηση μίας περιόδου που θέλει το κράτος δίπλα στον επαγγελματία και όχι απέναντί του. Αυτή είναι η αρχή και ο μπούσουλάς μας σε κάθε μελέτη και κάθε απόφασή μας» είπε χαρακτηριστικά».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA