Ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε» Κολοκοτρώνης σε έκθεση στα Χανιά (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε» Κολοκοτρώνης σε έκθεση στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο Κρήτης τις τελευταίες ημέρες, ένα έργο το οποίο εκτίθεται στην Αίθουσα Τέχνης AS Gallery...

Ο λόγος είναι πως απεικονίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Τίτλος αυτού «Tsipras as Kolokotronis».
Ο καλλιτέχνης πίσω από τον πίνακα είναι o Mathew Halpin, που, σύμφωνα με το cretapost.gr, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης. Αυστραλός από το Σίδνεϋ, ένας αληθινός πολίτης του κόσμου που επέλεξε να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο και να δώσει το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα του Μεγάλου Κάστρου.

Ο Halpin είναι καλλιτέχνης οπτικών εφαρμογών, εικαστικός, σκηνογράφος και έχει ασχοληθεί επίσης με το θέατρο, το χοροθέατρο και τον κινηματογράφο. Εχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, και στο Ηράκλειο έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Lakkos Project».

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο να σημειωθεί είναι μεγάλων διαστάσεων 150 Χ 100, δεσπόζει από την περασμένη Παρασκευή στη βιτρίνα της AS Gallery, για τη θεματική έκθεση «Ξένιον 2 – Η κλήτευση του Οικείου» που διοργανώθηκε και στο Ηράκλειο με την επιμέλεια του Δρ. Κωνσταντίνου Πρώιμου, του Ιωάννη Αρχοντάκη και της Αγάπης Σμπώκου. Θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου και έχει ως στόχο να παρουσιαστεί το έργο ξένων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα.

Στην έκθεση επελέγησαν και παρουσιάζονται 20 έργα σύγχρονης τέχνης και κοσμήματος – όπως αναφέρουν οι διοργανωτές – «από καλλιτέχνες που αναπτύσσουν σύγχρονο εικαστικό έργο με παιδεία, εμπειρία και δράσεις που δεν εμπίπτουν στην εγχώρια πεπατημένη ροή εικαστικής παραγωγής με τις κλασικές ή τις μοντέρνες Ελληνικές αναφορές και ρίζες αλλά μεταφέρουν τα δικά τους πολιτισμικά και ενεργειακά βιώματα από τους διαφορετικούς τόπους της καταγωγής και της έμπνευσής τους».

Οπως αναφέρει το cretapost.gr, οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι απλοί περαστικοί αιφνιδιάζονται και δεν λείπουν οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας. Παρόμοιες αντιδράσεις είχαν προκληθεί και σε άλλες εκθέσεις που έχει συμμετάσχει, όπως παράδειγμα στα Χανιά στο πλαίσιο του προγράμματος «XANIaRT 2017 – Εικαστικές Διαδρομές στον Νομό Χανίων», στο οποίο εντάσσεται και η παρούσα έκθεση στο Ηράκλειο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA