Σε Χαλκίδα και Αλιβέρι η Φώφη Γεννηματά - «Δεν θα γίνουμε άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε Χαλκίδα και Αλιβέρι η Φώφη Γεννηματά - «Δεν θα γίνουμε άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας»

Την δέσμευση ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει «πολιτικό μπαλαντέρ» και συμπλήρωμα των άλλων ανέλαβε από την Χαλκίδα και το ΑΛιβέρι η Φώφη Γεννηματά...

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποψήφια πρόεδρος της Κεντροαριστεράς υποστήριξε ότι η παράταξη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις και συμπλήρωσε: «Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι με πονηριά μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς, να αποδυναμώσουμε τόσο την πλαστή Αριστερά του κ. Τσίπρα, όσο και τη γνήσια Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα καρέκλες εξουσίας».

Ζήτησε δε «να τελειώνουμε με την Κυβέρνηση της εξαπάτησης, να τελειώνουμε με το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα, να τελειώνουμε με το νέο διχασμό του λαού μας».

Οριοθετώντας ιδεολογικά τον νέο φορέα η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Πώς θα παραχθεί ο πλούτος; Γιατί κι εδώ έχουμε διαφορά. Τι λέει η Δεξιά; Η Δεξιά λέει να τα αφήσουμε όλα στην αγορά. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε δε ότι «είναι μια σημαντική διαφορά αυτή και είναι μεγάλη διαφορά και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα».

Κατά την Φώφη Γεννηματά, στόχος του νέου φορέα είναι «να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας» για να διερωτηθεί: «Δεν είναι αυτός ένας στόχος που μπορεί να μας ενώσει και να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας επιτέλους;»

Οπως είπε, η Κεντροαριστερά έχει ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση. «Εχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση» κάτι που χαρακτήρισε ως τον μεγάλο στόχο.

Επανέλαβε ότι ο νέος φορέας έχει «τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν, πικράθηκαν, διαψεύστηκαν» αλλά διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι το κάλεσμα «δεν αφορά όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι το έρμα σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε κλείνοντας ότι η «νέα Αλλαγή ξεκίνησε, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια σας, είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών» και ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης και καθαρή εντολή» τονίζοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί πως «ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA