Πανελλαδική απεργία για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πανελλαδική απεργία για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017...

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής: «Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαϊου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους «να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων». Παράλληλα, «καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 5/11/2017, που κήρυξε η Ο.Ι.Υ.Ε., με κήρυξη 24ωρης και για το Νομό της Εύβοιας.

Το συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου, έπειτα από επιταγή των δανειστών και μεγαλοεργοδοτών, συμπίπτει με την απελευθέρωση των Κυριακών.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι για να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες αλυσίδες, τις πολυεθνικές, τo mall, τα εκπτωτικά χωριά και να αφανίσουν τα μικρομεσαία καταστήματα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA