Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τους στημένους αγώνες - Απαλλάχθηκε από βαριές κατηγορίες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τους στημένους αγώνες - Απαλλάχθηκε από βαριές κατηγορίες!

14 μήνες μετά την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου και ύστερα από συνεχείς αιτήσεις εξαίρεσης, εκδόθηκε τελικά το πολύκροτο βούλευμα (υπ' αιρθμ. 2050/ 2017) για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη συνολικά 28 άτομα κατά περίσταση για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα. Ανάμεσα τους βρίσκονται σημαντικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός), ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής καθώς και αρκετά πρώην μέλη της ΕΠΟ, διαιτητές, ατζέντηδες και μπουκμέικερς.

Το συμβούλιο Εφετών στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 28 κατηγορούμενους για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" και παράλληλα απαλλάσσει έξι άτομα από κάθε κατηγορία, ενώ για έναν κατηγορούμενο παύει η ποινική δίωξη λόγω του θανάτου του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπέμπεται για ένα κακούργημα, αυτό της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για ένα πλημμέλημα, αυτό της σύσταση συμμορίας.

Αυτό δε το τελευταίο είναι το πλέον σημαντικό για τον Β. Μαρινάκη, καθώς απαλλάχθηκε από την πιο βαριά κακουργηματική κατηγορία, αυτή της «σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», η οποία μετατράπηκε σε σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα).

Επίσης απαλλάχθηκε και από τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη (αφορούσε την έκρηξη στον φούρνο του Π. Κωνσταντινέα, στην Καλαμάτα).
 

Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αποφασίστηκε η διατήρηση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί. Δηλαδή της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, παρά την αίτηση που κατέθεσε, για άρση του πρώτου και τρίτου όρου.

Τέλος, το βούλευμα απορρίπτει επίσης ως κατ' ουσιαν αβάσιμες τις αιτιάσεις του Ευάγγελου Μαρινάκη περί ακυρότητας της δηλώσεως παραστάσεως πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις αιτήσεις 5 κατηγορουμένων για την διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA