Ποιοι ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ποιοι ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Με την επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μεγάλου πατρός και διδασκάλου της ορθόδοξης Εκκλησίας, του οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος...

Το εσπέρας της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών, συνοδών των Σεβασμιωτάτων αγίων Αρχιερέων, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Σεβασμιώτατος άγιος Νέας Σμύρης κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ι. Χρυσοστόμου, ενώ ευχήθηκε με γεμάτους αγάπη λόγους και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για τα ονομαστήριά του.
Στον Εσπερινό παρέστησαν οι δικηγόροι της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό τους Λάμπρο Γκάνη, για να τιμήσουν, με την καθιερωμένη Αρτοκλασία, τον Προστάτη Άγιό τους, τον Ιερό Χρυσόστομο, όπως πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων Αθανάσιος Ζεμπίλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, ο ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής Άγγελος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας Κωνσταντίνος Βράκας, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος Σπύρος Αθανασίου κ.ά.

Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν η εκ Χαλκίδος καταγομένη τ. Πρωθυπουργός και τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων Γεώργιος Ψαθάς, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας Κωνσταντίνος Ζημιανίτης, ο Διοικητής Ασφαλείας Χαλκίδος Κωνσταντίνος Αγιασοφίτης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας Ευστράτιος Καρλατήρας κ.ά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA