Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο - Δριμύ «κατηγορώ» κατά των δικαστών - Δείτε την προκήρυξη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο - Δριμύ «κατηγορώ» κατά των δικαστών - Δείτε την προκήρυξη!

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου - Η μακροσκελής ανακοίνωσή της φέρει τίτλο «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους»...

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπηρετεί τους διεθνείς δανειστές, αλλά και την "αστική δικαιοσύνη", ότι λειτουργεί σε βάρος του λαού. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η στάση τους αυτή δεν μπορεί να σβηστεί από τις όποιες φιλολαϊκές αποφάσεις λαμβάνουν δικαστές σε χαμηλότερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης.

Η προκήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να αφαιρέσουμε από την αστική "δικαιοσύνη" το φωτοστέφανο της "ουδετερότητας" και του "κοινού συμφέροντος ολόκληρης της κοινωνίας", που της έχει προσδώσει η κυρίαρχη ιδεολογία και να δούμε το ρόλο της στην πραγματική ζωή. Κι αυτό δεν το κάνουμε για φιλολογικούς λόγους, αλλά επειδή γνωρίζουμε καλά πως στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται αδιάκοπα η μάχη των ιδεών είναι μια υλική μάχη. Το ξεσκέπασμα της αστικής ιδεολογίας είναι ένα ακόμα επαναστατικό καθήκον» υπογραμμίζεται στην επιθετική ανακοίνωση της Οργάνωσης, με την οποία επιχειρείται να αποδειχθεί ότι «με δυο λόγια, η "Δικαιοσύνη" δεν είναι τυφλή αλλά φορά ταξικά γυαλιά.

Οι δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου. Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην ΕΕ (...). Αλλά, και μέσα στο πεδίο της φυλακής η δικαστική υπερεξουσία εκφράζεται μέσω του εισαγγελικού βέτο στο Συμβούλιο των φυλακών, που στερεί από τους κρατούμενους βασικά δικαιώματα.
 
Η δικαστική κρεατομηχανή αποτελείται από ασύδοτα, σκληρά και εκδικητικά καθάρματα, ταγμένα στη διαφύλαξη της αδικίας, της εκμετάλλευσης και της αναπαραγωγής της εγκληματικότητας. Οι δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς αυτής της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελούν τους σύγχρονους δήμιους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνιστή ή περιθωριοποιημένο προλετάριο κινηθεί εκτός του αστικού νόμου. Έχουν δημιουργήσει μια τεράστια φάμπρικα άσκοπων προφυλακίσεων, κάνοντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ποσοστό προσωρινών κρατήσεων (δηλαδή φυλακίσεων χωρίς δίκη) μέσα στην ΕΕ. Κι όταν φτάνει η ώρα της κατ’ ευφημισμό «απονομής δικαιοσύνης» οι ποινές έχουν εξωφρενικά δυσανάλογο βάρος για όλους τους φτωχοδιάβολους που δεν μπορούν να προσλάβουν διαπλεκόμενους μεγαλοδικηγόρους και κυρίως για τους μετανάστες που πετιούνται στη φυλακή με fast track διαδικασίες. Αλλά, και μέσα στο πεδίο της φυλακής η δικαστική υπερεξουσία εκφράζεται μέσω του εισαγγελικού βέτο στο Συμβούλιο των φυλακών, που στερεί από τους κρατούμενους βασικά δικαιώματα.
 
Δεν ξεχνάμε την ατιμωρησία που απολαμβάνουν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, οι μπάτσοι, που χτυπούν διαδηλωτές, πνίγουν με δακρυγόνα τις λαϊκές κινητοποιήσεις και δολοφονούν νεολαίους όπως ο Ισιδωρόπουλος, ο Κουμής, η Κανελλοπούλου, ο Καλτεζάς, ο Γρηγορόπουλος. Δεν ξεχνάμε πως ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι βασανιστές του κύπριου φοιτητή στην υπόθεση «ζαρντινιέρα» στη Θεσ/νίκη. Ποτέ δεν λογοδότησαν οι φασίστες της ομάδας Δέλτα που εμβόλισαν και τραυμάτησαν τη Δ. Κουτσουμπού. Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι μπάτσοι που ευθύνονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 15χρονου Κώστα Μπ. θα τη γλιτώσουν με μια τυπική ΕΔΕ. Αυτά τα περιστατικά τα αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο, αφού θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμους ολόκληρους για την κάλυψη που απολαμβάνει από την αστική δικαιοσύνη η αστυνομική βαρβαρότητα...»
 
Διαβάστε ΕΔΩ όλη την προκήρυξη, όπως αναρτήθηκε στο Indymedia:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA