Εύβοια: Η απόλυση εργαζομένου έφερε άγρια κόντρα ανάμεσα σε Εργατικό Κέντρο και Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών του νομού! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Εύβοια: Η απόλυση εργαζομένου έφερε άγρια κόντρα ανάμεσα σε Εργατικό Κέντρο και Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών του νομού!

Η απόλυση εργαζομένου και η ανακοίνωση συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, οδήγησε σε οργισμένη απάντηση του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Εύβοιας...

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Ε.: «Σε άκρως εκδικητική απόφαση απόλυσης εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση!!!! Έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας, προχώρησε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Εύβοιας ΣΠΕ.

Επικαλούμενος Βασιλικό Διάταγμα 16/18-7-1920!!! τον απολύει χωρίς αποζημίωση, διότι ο εν λόγω εργοδότης κατέθεσε μήνυση εναντίον του εργαζόμενου που θα συζητηθεί την 23-10-2018. Το μέγα «αμάρτημα» του εργαζόμενου, είναι ότι κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης εργαζόμενης, όπου είχε απολυθεί από την εν λόγω Εταιρία και ζητάει την ακύρωση της απόλυσής της».

Συνεχίζοντας, η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση επισημαίνει πως: «Έπειτα από επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ψυχολογικές επιθέσεις εναντίον του εργαζόμενου, μέσω βλαπτικών μεταβολών κ.λ.π., που σκοπό είχαν την οικειοθελή αποχώρησή του, τον μηνύει για ψευδορκία!!!! Και καταθέτει και αγωγή εναντίον του, ζητώντας 34.000 ευρώ και ανά έτος προσωπική κράτηση.

Η εκδικητικότητα στο μεγαλείο της.

Συντονιζόμενο πλήρες με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΚΛΑΔΩΝ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστώτα, θα χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις, με όλους τους νομικούς τρόπους, ωσότου να σταματήσει αυτό το πογκρόμ εναντίον του εργαζόμενου αλλά και τις ιδέες που μπορεί να μπουν σε άλλους ασύδοτους εργοδότες, χρησιμοποιώντας αυτή τη τακτική».

Η απάντηση

Ο Συνεταιρισμός των Φαρμακοποιών απάντησε στην καταγγελία του Ε.Κ.Ε., αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: 
«Αντιπαρερχόμενοι το ανάξιο λόγου και ουσίας κείμενο,το οποίον το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει στους συντάκτες του,είναι μια περαιτέρω άσκηση ποινικής δίωξης για τα περίεργα,παντελώς ανακριβή και συκοφαντικά γραφόμενά του,έχουμε να κάνουμε δύο εντελώς ειλικρινά φιλικές και με καλή πρόθεση για την στιγμή τουλάχιστον,προτροπές σε αυτούς:

1.Θα ήταν σκόπιμο,πριν από κάθε γραπτή τους ανακοίνωση,να ενημερώνονται και να διασταυρώνουν στα όσα αναφέρονται,σφαιρικά και από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές,μόνον και μόνον για την προστασία των ιδίων αλλά και για την σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού,διαφορετικά θα ομιλούμε για Γκεμπελικού τύπου,παραπληροφόρηση.

2.Τα όσα περί Βασιλικού Διατάγματος αναφέρονται στο κείμενο, πέραν από του ότι είναι αστεία,είναι και συνάμα άκρως επικίνδυνα κι αυτό διότι θα έπρεπε ο συντάκτης αυτού του κειμένου να γνωρίζει ότι οι νόμοι κάθε ευνομούμενου Κράτους,ισχύουν μέχρι της κατάργησή τους από την Βουλή και δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Τώρα, το εάν δεν βρέθηκε ούτε ένας,μεγαλόσχημος ή και «μικρόσχημος» συνδικαλιστής, που χρησιμοποίησε τον συνδικαλισμό ως σκαλοπάτι για την αναρρίχησή του στον πολιτικό στίβο,δεν μερίμνησε ογδόντα τόσα χρόνια,να τον καταργήσει,αυτό δεν είναι ευθύνη του Δ.Σ του ΣΥ.Φ.Ευβοίας. Πέραν των άλλων,είναι και επικίνδυνα διότι εμμέσως πλην σαφώς,παραπέμπουν και προτρέπουν σε απαξίωση, απειθαρχία και στάση απέναντι στον Νόμο και την τάξη και που οδηγούν στην κακώς εννοούμενη αναρχία.

Τέλος, κύριοι του Ε.Κ.Ευβοίας, λίγη προσοχή δεν βλάπτει διότι με τα όσα γράφετε, εκτίθεσθε και εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για όλο το Εργατικό Κίνημα που έχει απόλυτη ανάγκη την σοβαρή εκπροσώπησή του και την σωστή παρουσία σας, στις δύσκολες ετούτες ώρες και για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους εμας, καθ’ότι εργαζόμενοι χωρίς εργοδότη, δεν υφίστανται.

Επίσης οφείλατε να γνωρίζατε και να είχατε πληροφορηθεί ότι ο Συνεταιρισμός μας, αν και είχε νομική δυνατότητα να περικόψει επιδόματα των εργαζομένων του,εν τούτοις δεν προέβη σε καμμιά τέτοια ενέργεια, παρά τις αντικειμενικά δύσκολες, οικονομικά, καταστάσεις, επειδή πάντα εκτιμούσαμε, εκτιμούμε και σεβόμαστε τους εργαζόμενους στην Επιχείρησή μας, καθ’όλα τα έτη της λειτουργίας της, μην ξεχνώντας ότι απευθύνεσθε σε μαχόμενους και εργαζόμενους Φαρμακοποιούς και όχι σε Φαρμακοβιομήχανους».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ