O Μαντουδιανός Κώστας Γουρνάς εξέδωσε δεύτερο βιβλίο μέσα από την φυλακή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

O Μαντουδιανός Κώστας Γουρνάς εξέδωσε δεύτερο βιβλίο μέσα από την φυλακή (ΦΩΤΟ)

O Κώστας Γουρνάς που κατάγεται από το Μαντούδι παραμένει εδώ και χρόνια κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού εκτίοντας ποινή κάθειρξης 50 ετών...

Είναι αυτός που μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο Κώστας Γουρνάς έγραψε το «Η βαρύτητα στο ή» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, σε τρεις χρόνους και τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο, πάλι μυθιστόρημα, με τον τίτλο «Ω γλυκύ μου έαρ» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), που ο ίδιος το ονομάζει «road-trip Επιτάφιο». 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει μόλις τελειώσει και δύο άντρες, ο Αλέξανδρος και ο κυρ-Φραγμός, αποκομμένοι από την ομάδα των συναγωνιστών τους, επιχειρούν μια, όσο το δυνατόν, διακριτική κάθοδο προς την Αθήνα, σε αναζήτηση μιας επιστροφής στην κανονικότητα, μετά την έξαψη του μετώπου. Με το χάσμα των γενεών να τους χωρίζει, συνοδοιπορούν στους όμορφους τόπους της Θράκης και της Μακεδονίας, ανάμεσα σε ξεχασμένα χωριά που συναντούν τυχαία στον δρόμο τους. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά πολύπλοκο κι επίπονο εγχείρημα, μακριά από κάθε διαλεκτικό σχήμα. Ένας μακρύς διάλογος αναπτύσσεται μεταξύ τους, για την πολιτική, τη φιλία, τις σχέσεις γονιού και παιδιού, αλλά και για την αμφισημία της αρρώστιας που κουβαλά ο καθένας μέσα του. Ένα βιβλίο για τη ζωή και τον θάνατο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA