Σοκ σε σχολείο: Ανήλικοι κατηγορούνται ότι έδεσαν, φίμωσαν και βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους - Στο σκαμνί και οι δάσκαλοι! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοκ σε σχολείο: Ανήλικοι κατηγορούνται ότι έδεσαν, φίμωσαν και βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους - Στο σκαμνί και οι δάσκαλοι! (ΦΩΤΟ)

Ο βιασμός του άτυχου μαθητή πιστοποιήθηκε από ιατροδικαστική εξέταση - Σοκ προκαλούν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της σεξουαλικής κακοποίησης...

Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις μαθητές που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους, τον οποίο – σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του – κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους, στο Βόλο.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την Εισαγγελία Βόλου να παρεμβαίνει και να διατάσσει με απόλυτη μυστικότητα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο δεύτερος γύρος καταθέσεων των φερόμενων ως θυτών ολοκληρώθηκε στην Ανάκριση και εναντίον και των τριών μαθητών τάξεων του Δημοτικού, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σχηματίστηκαν κατηγορίες και παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, με τους τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον βιασμό ανήλικου μαθητή

Οι μαθητές φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους, δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και φιμώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

Να επισημανθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, όπως είναι γνωστό, είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς τους.
Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Να επισημανθεί ότι εναντίον των δασκάλων μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κάποιο πειθαρχικό μέτρο, καθώς αναμένεται πρώτα να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA