Ο Σταύρος Κοντονής στο «Καλημέρα Ελλάδα»: Τι δήλωσε για τη Novartis, τους δικαστές και την Χαλκιδέα Βασιλική Θάνου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Σταύρος Κοντονής στο «Καλημέρα Ελλάδα»: Τι δήλωσε για τη Novartis, τους δικαστές και την Χαλκιδέα Βασιλική Θάνου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκάνδαλο ή σκευωρία, και τα δυο δε γίνεται», είπε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα για την υπόθεση της Novartis...

«Δεν γίνεται αυτό το σκάνδαλο, που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει, να είναι ορφανό», σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες».

Κληθείς να σχολιάσει την πιστότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, η οποία αμφισβητείται από την αντιπολίτευση, απάντησε ότι «οι εντεταλμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ελέγχουν την πιστότητα των μαρτύρων», τονίζοντας ότι «κανένας δεν είναι ανέλεγκτος».

Σχετικά με τη διαδικασία της έρευνας, είπε πως «η διαδικασία ως προς τα πολιτικά πρόσωπα έχει ανατεθεί στη Βουλή, που την ερευνά με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και για τα μη πολιτικά πρόσωπα ερευνά η Δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας ότι «όποιοι έχουν διαφορετική άποψη για το τι έπρεπε να γίνει, ας μας το πουν».

«Υπάρχει προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργούν. Υπάρχει προσπάθεια κατατρομοκράτησης των μαρτύρων», τόνισε και αναφέρθηκε στην υπόθεση Χριστοφοράκου, σημειώνοντας ότι «επί δέκα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούσαν να βγάλουν τρελή την ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, που μίλαγε για μίζες» για να συνεχίσει λέγοντας πως εκ του αποτελέσματος της υπόθεσης, «κάθε φορά που βρισκόμαστε σε διαλεύκανση ενός σκανδάλου προσπαθούν να τους βγάλουν τρελούς.

Σχολιάζοντας το ρόλο των δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis και τη διαρροή που φέρεται να είχε η δικογραφία, υπερασπίστηκε τη Δικαιοσύνη και διαχωρίζοντάς την από την πολιτική, είπε πως «οι δικαστικοί δεν κάνουν το καθήκον τους βάσει των πολιτικών εξελίξεων. Τα στοιχεία της δικογραφίας δεν τα γνώριζε κανένας, δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει».

Ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι ειπώθηκε πως πρόκειται για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», απάντησε πως η αποστροφή αυτή προέκυψε από δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.

Για την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα Δικαιοσύνης τόνισε ότι «την έρευνα για την οποία γίνεται τόσος λόγος, δεν τη διεξαγάγει η κυβέρνηση. Αυτοί που λένε τέτοια πράγματα, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και το τι κακό κάνουν. Η Δικαιοσύνη, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν την υπόθεση.

Δεν βρίσκει η κυβέρνηση μάρτυρες, δεν παίρνει καταθέσεις. Αν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα για να τους ελέγξουν».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση στις δικαστικές ενώσεις, τις οποίες «έχουμε δει να πολιτικολογούν και να βρίσκονται σε πολιτικό διχασμό», ενώ αναφερόμενος στην Βασιλική Θάνου και στο θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις της, τις χαρακτήρισε «λάθος». «Η κ.Θάνου εξέφρασε την επιστημονική της άποψη και είναι λάθος οι αντιδράσεις», είπε σχετικά.

Τέλος, σε κόντρα που ξέσπασε με τον Βασίλη Κικίλια για τους προστατευόμενους μάρτυρες, απάντησε ότι, «το νομικό πλαίσιο που διέπει τους προστατευόμενους το είχε ψηφίσει το 2014 η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Αν ο κ.Κικίλιας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους δικαστικούς λειτουργούς, να μας το πει. Ή ο νόμος ισχύει για όλους ή δεν ισχύει.

«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς εφαρμόζουν το νόμο», κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής. 


ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA