Στο νοσοκομείο νεαρή δικηγόρος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από επίθεση Χρυσαυγιτών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στο νοσοκομείο νεαρή δικηγόρος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από επίθεση Χρυσαυγιτών (ΦΩΤΟ)

Όπως καταγγέλεται, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις γλίτωσε από την μανία της ομάδας που εισέβαλε στο κοινωνικό στέκι "Φαβέλα" στον Πειραιά, η δικηγορος της οικογένεας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου...

Οι δράστες με ρόπαλα και σιδηρογροθιές επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους και τραυμάτισαν αλλά 4 άτομα.

Αποχωρώντας τα άτομα κραύγαζαν "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο για τα κίνητρα και την πολιτική τους ταυτότητα.

Οι τραυματίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Δείτε την ιατρική γνωμάτευση για την κυρία Τομπατζόγλου που δημοσιεύσε το omniatv.com

Σε ανακοίνωσή του στο facebook, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί. Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Τον κίνδυνο της «φασιστικής απειλής» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Φαβέλα" που είχε σαν αποτελέσμα να τραυτιστούν 5 πολίτες, ανάμεσά τους και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη με την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η εγκληματική επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 3 αντιμετωπίζουν σοβαρά τραύματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της φασιστικής απειλής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται στόχος επίθεσης των φασιστών, αφού πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση. Είναι προφανές πως οι νεοναζιστές έχουν στόχο κάθε χώρο ελεύθερης έκφρασης και κάθε κοιτίδα που προάγει τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας.

Η συγκρότηση ενός μετώπου αναχαίτισης των νεοναζιστών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA