Καρτέλ κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Ο κοριός «έκαψε» το πλούσιο πελατολόγιο που ψώνιζε κόκα! Η άσπρη σκόνη έρεε άφθονη σε μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κλαμπ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καρτέλ κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Ο κοριός «έκαψε» το πλούσιο πελατολόγιο που ψώνιζε κόκα! Η άσπρη σκόνη έρεε άφθονη σε μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κλαμπ!

«Λαβράκια» έβγαλε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ - Πασίγνωστοι Χαλκιδέοι έχασαν τον ύπνο τους - Δείτε ΕΔΩ το πρώτο δημοσίευμα για την υπόθεση...

«Τεράστια επιτυχία» και δικαιολογημένα, χαρακτηρίζεται η εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών στην Εύβοια, ωστόσο η αποκάλυψη για την διακίνηση κοκαΐνης στη νυχτερινή ζωή της Χαλκίδας μόνο έκπληξη δεν προκαλεί καθώς θεωρείτο κοινό «μυστικό» ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια μάλιστα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης χρονολογείται, όπως λέει η ΕΛ.ΑΣ, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017. Ως προς την οργανωτική της δομή διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με διακριτούς ρόλους, καθώς και εσωτερική διάρθρωση σε δύο υποομάδες, υπαγόμενες στο «αρχηγικό» της στέλεχος.

Συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και επτά ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 42, 39, 34 και 23 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 35 ετών και μία 29χρονη.

Επιπλέον αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 63 και 24 ετών.

Η πρώτη υποομάδα, στην οποία ανήκαν τρία μέλη της οργάνωσης (ο 24χρονος Αλβανός, ο 35χρονος Αλβανός και ο 34χρονος Έλληνας), διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης σε Χαλκίδα, Ερέτρια και Αρτάκη. Η δεύτερη υποομάδα, στην οποία ανήκαν έξι μέλη της οργάνωσης (42χρονος ημεδαπός, 39χρονος ημεδαπός, 23χρονος ημεδαπός, 29χρονη υπήκοος Αλβανίας, 63χρονος υπήκοος Αλβανίας και 24χρονος υπήκοος Αλβανίας), διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Το ρεπορτάζ

Στην υπόθεση εμπλέκονται, πασίγνωστοι Χαλκιδέοι αλλά και πολλά ευυπόληπτα άτομα από Αρτάκη, Ερέτρια και Βόρεια Εύβοια, που εμφανίζονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ, να συνομιλούν και να παραγγέλνουν δόσεις κοκαΐνης και χασίς από τον προφυλακισμένο 35χρονο Αλβανό που διέμενε στην Βόρεια Εύβοια και χαρακτηρίζεται «αρχηγικό» στέλεχος, αλλά και από τους συνεργούς του.

Για διακίνηση κοκαΐνης, κατηγορείται επίσης και ένας 34χρονος Ευβοιώτης που διατηρεί
εστιατόριο στη περιοχή της Νεάπολης. Στην απολογία του υποστήριξε όυι αγόραζε κόκα για δική του χρήση και αρνήθηκε τις κατηγορίες περί διακίνησης. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος όπως και η 29χρονη σύντροφος του η οποία κατηγορείται για προμήθεια ναρκωτικών.

Οι παραλήπτες των ναρκωτικών είναι περισσότερα από 50 άτομα, αλλά δεν συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, ωστόσο όλοι οι κατηγορούμενοι (οι χρήστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα) έχουν κληθεί από την Ασφάλεια για να καταθέσουν ώστε να κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας ποιοι θα κάτσουν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ή ακόμα και διακίνησης, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όση ποσότητα δεν έκαναν χρήση ορισμένοι χρήστες, την «έσπρωχναν» στη νεολαία που διασκέδαζε στα μαγαζιά τους.
 

Αρκετά νεαρά άτομα (αγόρια και κοπέλες) που κατηγορούνται (από τις συνομιλίες) ότι αγόραζαν κοκαϊνη, είναι υπάλληλοι που εργάζονται ως μπάρμαν, σερβιτόροι και πορτιέρηδες σε μπαρ, καφετέριες και κλαμπ στη παραλία Χαλκίδας.

Πρόκειται για μαγαζιά που συχνάζει όλη «υψηλή κοινωνία» της Χαλκίδας. Από δικηγόρους και βουλευτές, εως, αστυνομικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες και τοπικούς «άρχοντες» της πόλης και το νομού.

Μάλιστα, δύο από αυτά τα μαγαζιά ανήκουν σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έλυσε την συνεργασία με τα άτομα που κατηγορούνται, έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το EviaZoom.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την γνωστή οικογένεια για να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό.

Στον μακρύ κατάλογο του πελατολογίου που (κατηγορούνται) ότι αγόραζαν κόκα υπάρχουν μεταξύ άλλων και τα στοιχεία των:

Γνωστού Χαλκιδέου που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και εργάζεται ως υπεύθυνος εδώ και χρόνια σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Χαλκίδας.

Ιδιοκτήτη Ραδιοφωνικού Σταθμού της Χαλκίδας

Ιδιοκτήτη Εστιατορίου στην Ερέτρια

Ιδιοκτήτη Fast Food της Χαλκίδας

Ιδιοκτήτη Fast Food της Νέας Αρτάκης

Ιδιοκτήτη Οπτικού Οίκου της Χαλκίδας

και πολλών άλλων. 

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA